söndag 11 januari 2015

Vävd stads tavla


Hej! I Helgen har det inte varit lämpligt att vistas utomhus när stormen Egon har härjat. Vi hade änglarvakt för vi klarade oss utan några skador på hus eller trädgård. När stormen Gudrun var här för 10 år sedan var vi strömlösa i flera timmar. Det kändes fantastiskt att vi fick behålla strömmen denna gången. Vi hade tv på länge för att stänga ute suset och knakande t utomhus. Det gör också att kroppen inte spänner sig lika mycket. Det blev en hel del som blev producerat med mina händer. Bland annat fick jag färdigt den vävda flamvävs tavlan eller bildväven. Motivet eller mönstret har jag målat själv. På den första vävda tavlan som jag har skapat var med julmotiv, se inlägget: Vävd mini jultavla. På jultavlan använde jag bara garn och vävde med och sydde på några pärlor. 

I min vävda stads tavla har jag varierat med mönstrade återbruks tyger som även hade ,olika grovlekar ocg strukturer.. Jag avslutade på samma sätt som jultavlan med virkade kanter och en bågkant.

8 kommentarer:

 1. Åhh, jag har gjort sådana i min ungdom, det är kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minns du kanske då hur roligt det var?

   Radera
 2. Vad skönt att ni klarade er utan att någonting eller någon blev skadad.Mysigt att vara inomhus och pyssla, fin tavla du vävt!!

  SvaraRadera
 3. Så kreativt! Blev verkligen fint!! Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Det är svårt med proportionerna i bild s"här. Är det en liten tavla?
  Oavsett så är den jättefin :)
  Bra att ni klarade er så bra från Egons framfart! Otäckt ilsk, det var vad han var!

  SvaraRadera
 5. Ja det är en minitavla ungefär 15 cm. Proportionerna blev därefter.

  SvaraRadera