söndag 30 augusti 2015

Strandpromenad med nostalgi

Hej!

Det var ett tag sedan jag var med i Helgutmaningen. Idag var det ett passande tillfälle eftersom kameran gick varm under min nostalgi promenad till min favorit strand som barn. På vardagar under sommarlovet cyklade alltid jag, mamma, min lille bror och grannens barn till Svängehalla. Lillebror satt i stolen bak på mammas cykel medan jag fick trampa på en egen cykel. Anledningen till att vi just åkte till denna stranden just på vardagar var att jag och grannens barn gick i simskola. På helgerna när pappa var ledig åkte vi ut med båten eller till en annan strand.


Det var en ganska lång sträcka på en stor väg som vi cyklade. Det var på 70 talet då var det inte så mycket trafik på dessa vägar som det är idag. Svängehalla är en camping som man passerar för att komma till stranden. Från campingen är det ganska långt att gå, med cykel går det betydligt fortare. Ett starkt minne som jag har är just den här grinden. För efter grinden släppte våra föräldrar oss innan hade vi cyklat på ett led. Nu var vi fria, efter grinden kommer man in i kohagen.


Genom den stora kohagen var det en grusad väg som leder ner till stranden. I denna lilla skogsdunge var cykelparkering. Det var också kossornas favoritställe när dem ville ha skugga. Kossorna var snälla dem gick alltid undan när vi kom nära. Men några var väldigt sällskapliga så det gick att klappa dem. Några gånger var kossorna busiga, för Ibland på hemvägen kunde man mötas av en syn där alla cyklarna var välta.


Så var jag tillsist framme vid stranden. Jag minns att jag och min kompis hade olika namn på de olika sidorna. Längst bort var det sandstranden för där var botten bara sand. Den närmsta viken var mer stenig och det var här simskolan höll till. Det låg en brygga där som simskola höll till. Där var det också perfekt att fiska krabbor. Eftersom min lillebror inte var så stor låg vi alltid i sanden och på gräset. Jag var så sur minns jag för min dröm var att få sola på det stora berget vid sandstranden. I dag när jag skulle sola valde jag inte stora berget eftersom jag hade ont i ryggen. Då var det mjukare med gräset för kroppen.4 kommentarer:

 1. Vad roligt att återvända till dina barndomsminnen! Förstår att det var härligt när ni blev fria. Fina bilder från en härlig helg!

  SvaraRadera
 2. Åh så fint! Vacker plats att besöka.

  SvaraRadera
 3. Vilken fin nostalgivandring vi fick följa med på! Man kan verkligen se alltsammans framför sig när du berättar och visar bilderna.

  SvaraRadera
 4. Tack för en trevlig tur med dig på nostalgins vingar. Jag gillar verkligen sådana här inlägg. Trevligt och så får man ju en liten tur själv och ser nya platser och nya idéer. Tack

  SvaraRadera