måndag 5 september 2011

Effektfull hösttavlaOftast ger hösten negativ associationer hos människan. Många ser hösten som blåsig, grå och regnig. Det är den visserligen. Men det finns även positiva saker som alla färgerna på löven, svampar. Jag blir både trött på hösten och glad och när jag ser alla olika färger på löven och svampar som sticker upp här och var. Jag får då skapar glädje och måste avbilda det jag ser. När jag gjorde denna tavla som är målad på en avlång frigolitplatta ville jag bara måla färgerna om hösten i ett färgcollage och kände samtidigt att det hade vart fräckt med svampar ovanpå. Svamparna är gjorda i ett annolundare material som jag tidigare inte använt. Materialet var glitterlim från tub som mina barn skulle slänga för dem hade tröttnat på sina målar väskor som dem hade. Eller rättare sagt dem kände att dem inte hade användning för dem längre och dem stod och upptog en onödig plats i deras rum. Men jag tyckte det var onödigt som vanligt att slänga saker som jag eventuellt kunde använda.

2 kommentarer:

  1. Så fint - en härlig hösttavla verkligen! Jag kan inte heller med att slänga sånt som kan användas i något skaparprojekt, även om andra ser det som skräp - t.ex. godispapper och plastförpackningar, såna där som är formade med olika fack - dom anväder jag som gipsformar.

    SvaraRadera
  2. Vad glad jag blir över att få kommentarer :) Vad kul att med positiv respons på mina inlägg. Vad bra tips med att använda plastförpackningar som gips formar. Det skall jag testa.

    SvaraRadera