söndag 29 juni 2014

Två av naturens envisa arterMin helg har varit lugn och fridfull. Just nu har jag ett par färgsprakande gardiner i köket som jag har sytt i trekantsmodel, se inlägget: Trekantig gardinkappa. I min vas av en pingles rör i indianmönster som jag presenterade i gårdagens inlägg har fått en passande blombukett i sig. Blommorna som kommer från vår Jasminbuske luktar ljuvligt. Bredvid de doftande Jasminen står två luktlösa blommor gjorda av plastpåsar, se inlägget:Allergivänlig blomma som inte går att missköta.


Ute har de flesta sommarblommorna vissnat ner och de som är pågång att slå ut i blom är sensommarens blommor. Här ser du en art odlad tistel. Någon som vet namnet? Det är ett själv sått skott från moderplantan som jag har grävt upp för 2 år sedan. Förra året grävde jag upp ett annat skott. Tistlarna är fina, men dem blir så otroligt höga. Det är en gång där dem växer och växterna drar till sig mängder av bin. Jag ville inte ha dem på den platsen. Men dem är envisa och dyker upp där varje år ändå.


Det finns andra arter som också är envisa och går sin egen väg. Den här Salamandern är en envis rakare. Efter att ha burit ut den från källare tröskel för tredje gången på samma plats är den åter tillbaka. Undrar vad det är som lockar i min källare? Förra året supertättade jag alla små tänkbara håll i tröskeln. Det gjorde att vi klarade oss från alla småkryp som ville ta sig in. Jag måste undersöka om det har gått upp någon glugg någonstans. Hemma hos oss är det ett grod och kräldjurs näste. Minns ni familjen som jag hittade på samma gång vid tröskeln? se inläggen:Är det en familj ödlor eller olika sorter? och Familjen ödla har flyttat. Detta är mitt bidrag denna veckan till Helgutmaningen10 kommentarer:

 1. Tack för tipset om att göra en oönskad bok till smyckeskrin ;( Kul idé. Men just den här boken är en pocket - så jag väntar till jag kommer mig till en loppis och får tag i en inbunden, tjock, bok - sen ska jag nog testa tror jag :)
  Ta det som en komplimang att salamandern vill bo hos dig - h*n är säkert av den fridlysta sorten :)

  SvaraRadera
 2. Skönt med en fridfull helg. Spännande med en salamander i källaren? Det skulle min grabbar ha gillad när de var små :-).

  SvaraRadera
 3. Häftig gardin, får mig att inse hur mycket jag har tänkt att sy men istället lägger jag all tid på virkningen ;)

  SvaraRadera
 4. Spännande djurliv i din källare men kanske inte så kul ha! Visst är det skönt med en lugn helg då man kan rå sig själv!

  SvaraRadera
 5. Det var mig en envis rackare :-)

  SvaraRadera
 6. Skön helg med andra ord - gillar ödlan skarpt .

  SvaraRadera
 7. Vilken gullig liten salamander,-)
  Har aldrig haft en trekantig gardin kanske dags att prova.
  Tv:n är fastskruvad så den välter inte i första taget.

  SvaraRadera
 8. Ingen salamander skulle överleva länge inne hos oss, tyvärr, jag tycker den är söt! Så fint du pysslat i ditt fönster, vi pysslade oxå i helgen!

  SvaraRadera
 9. Se det som en komplimang det måste vara väldigt trivsamt hemma hos dig!

  SvaraRadera
 10. Naturen är envis och tur är väl det :) Fina bilder.

  SvaraRadera