tisdag 14 februari 2012

Åkerbruk av en ölburk
När jag var rund 14 år åldern hade min farmor Anna köpt en liknande gungstol på en marknad. Hennes tanke var då att min storebror Mikael skulle bli inspirerad att göra en likadan. För han arbetade då som plåtslagare och har också en konstnärlig talang. Nu har ni fått en ledtråd vilket material gungstolen är tillverkad i. Men jag kan också avslöja att gungstolen är återbruk från en förpackning. Kan du gissa vilken förpackning?

Det kanske inte var det lättaste att lista ut. Jo en ölburk och han använde sig av en plåtsax och en tång för att kunna böja och göra ”krullarna” på gungstolen. 

Min storebror gjorde en kopia av stolen och jag vet inte om detta är originalet eller Mikaels skapelse. Jag får fråga min storebror nästa gång han kommer på besök. 

3 kommentarer:

 1. Det är en så häftig liten stol! Jag kommer ihåg att min mormor hade en liknande. Ha en bra Valentin!
  Hjärtligen , Pernilla

  SvaraRadera
 2. Åh vad fin den är!!! Kanske ett tips till det där dockskåpet som jag och min man har lite planer på att börja bygga på.

  Nu ska jag kolla vidare bland dina inlägg

  Hälsningar från Ingela på Hållplats Åhus

  SvaraRadera
 3. Tack för era underbara kommentarer! Har haft fullt upp så har inte hunnit kommentera era kommentarer. Men dem är uppskattande och värmer massor.
  Susanne

  SvaraRadera