måndag 13 februari 2012

Lappbonaden blir inte med hjärtan längre...


I veckan som var startade jag detta projekt som jag hade beräknat skulle bli färdig till Alla Hjärtans dag som är i morgon. Jag hade också planerat att göra en botten som jag snart är färdig med och därefter dekorera med hjärtan av olika slag. Men under processen i helgen har jag ändrat mig med dekorationen. Det kommer inte att bli hjärtan utan blommor av olika slag med bland annat pärlor, eventuellt spetsar, kanske knappar. Mer vill jag inte avslöja, utan den som följer processen får veta i nästa inlägg. Genom länken kan ni se hur starten såg ut av bonaden: http://haggalen.blogspot.com/2012/02/bekvam-lappteknik-bonad.html
För en bonad är fortfarande planen. Ibland ändras det också i processen. Det är det som är så spännande när man inte har en färdig bild hur resultatet skall bli.Jag följde planen med ordningen på lapparna och att använda Mohlin garn som används till broderier. Fört gjorde jag vanliga stygn, Stygnen har säkert något namn, men den kunskapen har jag inte. Men jag kan ta reda på det till nästa inlägg på bonaden. Allt eftersom jag sydde på tavlan mindes jag olika stygn som jag gjorde i lekskolan när jag var 6 år. Hur jag kan minnas det beror på att jag har sparat en av mina dukar som jag gjorde på lekskolan. Dessa stygnen kommer från den duken.

                 Jag har sparat två dukar en med orange botten och denna lilla duk med vit botten.


Det blev även några lappar med korsstygn. Korsstygn är nog det ända namn jag vet om brodyrstygn. Eftersom jag tidigare har sytt korsstygns tavlor.


                                           Här var också en annan variant på stygn.
2 kommentarer:

  1. Du, har upptäckt att här kan man få massor av tips av olika slag så jag lägger mig helt sonika som din följare :-)

    Ingela

    SvaraRadera
  2. Tack Ingela! Jag skall kika in på din blogg också :)
    Susanne

    SvaraRadera