måndag 27 februari 2012

Det glittrade gult i solskenetI helgen har vi haft ett underbart väder i halland. Det har vart vår i luften. Solen har vart framme och det har varit varmt. När jag gick runt i trädgården och kikade i rabatterna om det hade börjat växa något fick jag plötsligt syn på gula blommor. Vilken glädje!
Men vad hete nu igen dem här blommorna som jag satte för några år sedan???
Jag är så dålig på blomsorter. Jag måste ringa till min mamma Eva som är blomexpert.


Mamma sa att växten hete Vintergäck. Hennes Vintergäck hade blommat i en vecka och hon hade till och med en Iris som hade börjat blomma. Ändå bor hon 15 minuter ifrån mig. Men hon har en mer solig tomt än vad vi har.


Jag fick också syn på att snödropparna hade slagit ut helt. Vårens blommor utvecklar sig för varje dag. Det är det som är så spännande med denna årstid.Så ser denna sort av snödroppe ut inuti. Visste du att det finns flera sorters snödroppar?  Jag vet dock inte vad denna snödroppe art heter.


När blommorna kommer upp i rabatten ger det mycket glädje. Men ogräset växer mycket snabbare och det är ingen glädje. Här ser ni brännässlan som också har vaknat med sina tidiga skott.


Både jag och vår hund Pepper fick vårkänslor i helgen. Jag tog fram sekatören som är en liten trädgårdssax som man kan frisera buskar med. Jag klippte min första buske för säsongen.


Pepper låg på gräset och njöt av vårsolen. Han älskar att sola sig.2 kommentarer:

  1. Hej Susanne! Kul att du hittade till min blogg och att du följer den :)
    Jag ser fram emot en ny pysselstafett med nya bloggar, du har ju redan tjuvstartat med vårkänslorna ser jag!
    /hennihenni

    SvaraRadera
  2. Är det samma land och årstid vi lever i? Även om solen skiner skönt så är gräsmattorna här ännu täckta av en meter snö ... suck!

    SvaraRadera