onsdag 8 februari 2012

Enkelt vegetariskt eller med en köttbit till



Detta är en smarrig enkel vegetarisk middag som du kan servera till en köttbit, korv eller fisk. Fetaostcreme går även att använda separat till något annat än sötpotatis. Jag valde att byta ut timjan i cremen och istället tillsätta fryst lättstuvad bladspenat.




Sätt på ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnsfast form att lägga sötpotatisskivorna i.Jag använde två sötpotatisar, havssalt och olivolja









Skala sötpotatisen och skär den i slantar. Lägg dem sedan i den ugnsfasta formen.












Häll på olivoljan och vänd runt så oljan kommer på alla sötpotatis slantarna. Strö därefter salt på potatisen. Ställ in den på ett snäpp över mitten i ugnen. Låt potatisen grilla i 10 minuter. Vänd runt i formen med en stekspade. Låt stå ytligare 10 minuter i ugnen.













Undertiden som sötpotatisen är i ugnen gör ni Fetaostcreme. Hacka en halv rödlök grovt.










Jag hade en halv påse fryst lättstuvad bladspenat som jag lätt tina och hade i cremen.










Lägg Rödlöken, bladspenaten i en matberedare och gör feta osten i bitar och häll i (använde hel feta ost 10% 150g). Sätt på maskinen och blanda till en jämn smet.


Smaka av med salt och peppar. Fetaostcremen serveras till de grillade sötpotatis slantarna. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar