Detta är en smarrig enkel vegetarisk middag som du kan
servera till en köttbit, korv eller fisk. Fetaostcreme går även att använda
separat till något annat än sötpotatis. Jag valde att byta ut timjan i cremen
och istället tillsätta fryst lättstuvad bladspenat.
Skala sötpotatisen och skär den i slantar. Lägg dem sedan i
den ugnsfasta formen.
Häll på olivoljan och vänd runt så oljan kommer på alla
sötpotatis slantarna. Strö därefter salt på potatisen. Ställ in den på ett
snäpp över mitten i ugnen. Låt potatisen grilla i 10 minuter. Vänd runt i
formen med en stekspade. Låt stå ytligare 10 minuter i ugnen.
Undertiden som sötpotatisen är i ugnen gör ni Fetaostcreme.
Hacka en halv rödlök grovt.
Jag hade en halv påse fryst lättstuvad bladspenat som jag
lätt tina och hade i cremen.
Lägg Rödlöken, bladspenaten i en matberedare och gör feta
osten i bitar och häll i (använde hel feta ost 10% 150g). Sätt på maskinen och
blanda till en jämn smet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar