måndag 2 april 2012

Kasserat gelè ljus blev en kruka


Det är andra måndagen som "Utmaningen" är igång och pågår fram till 30/5 (bara måndagar) "Utmaningens" fokus är åkerbruk. Efter ha deltagit i Pysselstaffeten går jag nu vidare med att varje måndag delta i :http://www.klockarbarn.blogspot.se/2012/03/utmaning-tema-aterbruk-2012.html. Här är mitt bidrag denna måndag.
Här var ett av projekten som jag höll på med när jag fotade ”mitt pysselrum” som jag berättade om i ett inlägg förra veckan: http://haggalen.blogspot.se/2012/03/mitt-pysselrum.html . Detta blev en present till en släkting. Eftersom jag sällan säljer mina verk blir det istället flera skapelser presenter till släkt och vänner. Så om du är en av de läsare som tillhör den kategorin då vet du vad som väntar dig på din nästa födelsedag:). Inspirationen till den här skapelsen fick jag efter en rundvandring på Kungsmässans blomster affär i kungsbacka. Där har dem så fina uppsättningar av olika blomster grupper. När jag gick runt på Kungsblomman fick jag syn på olika glassformer, vaser med mera där de hade planterat lökväxter utan jord. I stället för jord hade dem fyllt upp med dekorations sand och sten. Då kom jag på att jag har flera glasformer av olika slag hemma.


Denna glasform innehöll förut ett gelé ljus som tog slut. När jag tog bort resterna av ljuset upptäckte jag att glasformen kanske kunde komma till användning till något annat så jag sparade den.


En jul fick jag glasfärger av min äldsta dotter och dem har jag använt flitigt. Jag har fem färger. Den vita färgburken är inte med på fotot.


Jag målade cirklar i olika storlekar med alla de olika färgerna och avslutande med en kant runt varje cirkel. Detta är ett mönster som jag tidigare har använt mig av. Se inlägget: http://haggalen.blogspot.se/2011/06/monstermalning-i-form-av-fargglada.html


Jag köpte en kruka med lökväxter och planterade dem i glasformen. Jag hittade orange dekorsand och hällde över. Men det gick åt en hel del sand i formen så det räckte inte till med den oranga dekorsanden. Så jag fick toppa med röd stendekor. Det gjorde det överraskande effektfullt. Då det blev olika skikt med olika färger som syns genom glaset. Överst dekorerade jag även med några snäckskal som var målade blåa. Men där färgen hade lossat så det lös igenom det vita snäckskalets konturer.

1 kommentar:

  1. Bra idé. Jag har också sett några återanvända såna ljus med att gjuta nya med ljusmassa.

    SvaraRadera