lördag 19 maj 2012

Virkad student klänning


Den här klänningen har jag gjort delvis av en bild på en ursprungs brudklänning med egna justeringar av modellen.Den är virkad i ett stycke så den är lätt att sätta på utan några knäppningar.I en pärm med diverse virkmönster som jag har i bokhyllan hittade jag ett mönster utriven från en veckotidning. Jag började redan samla virkade mönster som tonåring på diverse saker och dem har hängt med genom åren. Nackdelen med mönstret var att jag bara hade sparat bilden och råkat slänga själva mönsterbeskrivningen. Men jag bestämde mig för att försöka virka av genom att bara titta på bilden.Det svåraste är att börja. Men jag bestämde mig för att starta uppifrån med livstycket. Jag virkade luftmaskor så många så det passade till min Barbiemodells byst. Garnet jag använde var ett Cream vit ullgarn tillsammans med en silvertråd. Garnet var ett rest från ett nystan som har blivit över. Silvertråd är bra att ha hemma för det ger mer lyster i det virkade arbetet. Efter luftmaskorna gjorde jag ett varv med stolpar. Och därefter virkade jag ihop till en ring.


På andra varvet gjorde jag 2 stolpar i varje stolpe, för att öka. På varv 3: 2 stolpar i varannan stolpe och en stolpe i de övriga stolparna varvet ut. När jag kom till varv 4 började jag att minska genom att hoppa över var 5 stolpe varvet ut. Varv 5 fortsatte jag att minska, men nu hoppade jag över var 3 stolpe varvet ut. Varv 6 minskade jag genom att hoppa över varannan stolpe. Varv 7-9 en stolpe i varje stolpe.Därefter börjar du med kjolen direkt på livet. Varv 10: virka 3 stolpar, hoppas över 2 stolpar, 3 luftmaskor, 3 stolpar varvet ut. Varv 11: 2 stolpar i första stolpen, 1 stolpe i stolpen, 2 stolpar i nästa stolpe, 3 luftmaskor, 2 stolpar i nästa stolpe, 1stolpe i nästa stolpe fortsätt så varvet ut. Varv 12: 2 stolpar i första stolpen, 3 stolpar i varje stolpe, 2 stolpar i sista stolpen, 3 luftmaskor, 2 stolpar i första stolpgruppen fortsätt nu på samma vis varvet ut.


Varv 13: En stolpe i första stolpen, en stolpe i var av dem 5 följande stolparna, 2 stolpar i sista stolpen, 3 luftmaskor, 2 stolpar i första stolpen, fortsätt nu på samma sätt varvet runt. Varv 14:1 stolpe i varje stolpe 2 luft, 1 stolpe i varje stolpe. Varv 15: sista varvet avslutas med 3 luftmaskor hoppa över 2 stolpar 1 fast maska i nästa stolpe varvet ut.. 

2 kommentarer:

  1. Imponerande! Verkar pilligt, jag hade aldrig orkat med så små delar. Blev jättefint!

    SvaraRadera