lördag 1 augusti 2015

Girlanger av snäckor


Hej!

Naturen har mängder av skapar material. Jag är en sten och snäcksamlare. I dag skall jag dela med mig av ett tips som du kan göra med snäckor och rep.
Repet klippte jag i tre lika stora bitar. Sen limmade jag fast snäckorna med limpistolen. Först ena sidan med mönstret "en lite snäcka och sedan en större snäcka och därefter en lite snäcka igen" och så fortsatte jag hela repet ut. Nu vände jag repet på andra sidan och letade upp lika stora snäckskal  och klistrade fast dem så snäckskalen mötes. Jag limmade ett likadant mönster på alla tre repen.


Jag lämnade ungefär 8 centimeters rep till upphängning. För att göra en böjbar krok använde jag en bit ståltråd som jag virade om repet.


Så blev den böjbara kroken, nu är den bara att haka fast på gardinstången eller vad du vill ha den hängande.


Alla tre girlanger är upphängda på gardinstången på vår inglasade altan. Det känns som jag skulle behöva göra två girlanger till eller vad tycker du?

3 kommentarer:

  1. Jag tycker att det skulle behövas hur många som helst! Tänk att blanda olika snören, olika färg och utöka antalet girlanger efter varje strandbesök... Det skulle jag gilla! :-)

    SvaraRadera
  2. där gav du mig en ide med olika typen av snören och andra snäckor kanske blåmusslor. det var just därför det bara blev tre för att jag inte hade mer rep av den sorten.

    SvaraRadera
  3. Att blanda snäckor låter som en bra idé, kunde se kul ut!

    SvaraRadera