lördag 7 juli 2012

Skivan som är korkad att spela


Sista arbetsdagen innan semsester var igår och jag var totalt slut så jag inte ens orkade göra ett inlägg. Det fick bli en dag paus från bloggen. Men nu är jag full med energi till skapande och massor av fritid. Lite ork hade jag i alla fall till att slutföra mitt första Juli bidrag till hhjaja sommarutmaningen.
                                               
                                                          

Detta är det korkade inlägget.....Alltså utmaningen är att göra något av materialet i kork. Det blev en skiva med 80-tals rockgruppen Queen. Men det är ganska korkat att försöka spela den, eftersom det inte är vad det ser ut att vara. Istället för att spela den får du sätta varma kastruller och karotter på för att skydda bordet som du dukar fram den varma maten på.

Min första tanke med materialet var en flaskkork. Jag funderade vidare....min korkade hjärna fick inga snilleblixtar så jag fick ta datorn till hjälp och googla på bildsök "kork" och då fick jag mängder av förslag. Dessutom gick det uppför mig att jag också hade massor av ting som är tillverkade i kork.


Något som jag använder dagligen som är tillverkade av kork är min grytunderlägg och dem behöver verkligen en uppfrächning.


Min tanke var att göra något med mitt stora sommarprojekt från mönsterboken och koppla ihop det till sommarutmaningen. Men vid starten (grundmålningen) kom jag plötsligt på att detta kunde bli en LP skiva.
Eftersom jag har fler än ett grytunderlägg började jag nu att göra två samtidigt. Den mönstrade tar längre tid så den är ännu inte färdig. Den kommer jag att visa i ett annat inlägg framöver.


Efter att jag hade grundmålat underlägget med svart tog jag en grov stopp nål och ristade in spåren med låtarna och med hjälp av ett glas fick jag den runda cirkeln i mitten.


Det var enkelt att välja artist/grupp som skulle vara på skivan. Det blev min favorit grupp när jag var ung som fortfarande lever kvar. Trots att dem har slutat spela sen sångaren Freddie Mercury dog. Queens låtar är klassiker som kommer att hänga kvar i historien.

4 kommentarer:

 1. Jag trodde att du hade tagit en riktig lp och klistrat på ett korkunderlägg! Let the show go on!

  SvaraRadera
 2. Vilken superidé!! Du är så vansinnigt påhittig, Susanne! Och vilken fantastisk uppfräschning det blev - du får ställa kastrullerna försiktigt på skivan så den håller sig fin länge!
  Kram från Miri

  SvaraRadera
 3. Att följa ingivelser fast planerna är andra, är ofta sådant som leder till ngt nytt. Sådant är alltid roligt! Jättefint resultat!

  SvaraRadera
 4. Trodde också att de var en Lp skiva! Skit snygg makeover!

  SvaraRadera