söndag 5 augusti 2012

Uppdatering av Ätbara växter och blommor


Mitt bidrag till Husmorsskolans trädgårdsdagbok denna veckan blir två collage bilder som jag har satt ihop på  ipaden genom appen "Pic Collage". Appen är som ett förenklat Photoshop program. Där kan du skapa collage på 5 minuter. På bilderna ser ni mina 5 tomat plantor och 2 paprika plantor som blommar och på tomat plantorna har det till och med blivit 3 tomater än så länge. Potatisen har vi börjat skörda och jag kan berätta att dem var utsökta. Vi har sandjord och det sägs att potatisen får en extra god smak då.


På denna collage bilden ser du längst ner Tagetesen som knoppar och den ända överlevande Penseén som jag drev upp tidigt i våras. Längst upp till vänster ser du Solrosen som skjuter i höjden. Blomman som är i mitten har jag stående på altanen och den har nu börjat blomma. Växten heter Svartöga. Jag odlade Svartöga med förskolebarnen och detta var två plantor som aldrig kom hem till 2 av barnen på förskolan innan semestern. För att dem skulle överleva adopterade jag hem dem. Bilden längst till vänster vill jag visa den rosa knoppen på en av blommorna som jag har drivit upp. Jag glömde som vanligt att spara påsen så jag är osäker på vad den heter. Men kanske det är lejongap? Är det någon annan som tror eller vet vad blomman heter?

1 kommentar:

  1. Det är inte klokt vad det finns appar till :-)

    Svar på sin kommentar hos mej: Ja den heter chokladpaprika, brun ska den bli därav namnet. Vet inte hur den smakar då det är första gången jag odlar den men enligt förpackningen ska den vara söt :-)

    Kålfjärlien kan nog stämma då det varit många fjärliar här, trodde dock inte att de ställde till emd så stor skada :-(

    SvaraRadera