onsdag 26 september 2012

Grillade fläskkotletter med svampsmakVarje fredag somnar jag nästan alltid i soffan. Det är därför jag brukar undervika sitta framför TV. Men   förra veckan hade jag semester torsdag och fredag. Vilket gjorde att jag var pigg på fredag. När jag är pigg är det extra roligt att laga mat. Det är då jag brukar göra nya recept. Ibland har jag egna idéer eller så tar jag delar från något recept som jag hittar och justerar om det så det passar mig och familjens allergier. Jag har ett barn som är glutenintolerant och ett barn med tomat allergi. 


Detta inlägget kopplar jag till maritjohansson helg fotoutmaninig som är öppen för alla hela veckan. På utmaning skall du visa upp en eller fler bilder vad du gjorde i helgen. Jag gjorde många saker i helgen. Det som jag vill dela med mig är mitt lyckade resultat av grillade fläskkotletter med svampsmak. Receptet kommer ursprungligen från ICA Maxis samlingsblad. Där skulle det vara kantareller som jag bytte ut mot champinjoner pågrund av att jag själv inte gillar kantareller. Sen valde jag att bara grilla dem och tomatsåsen som kotletterna skulle kokas i valde jag att servera till riset och köttet. Tomatsåsen dokumenterade jag inte.


Jag försöker alltid få tag i en hel bit fläskkotlett utan ben, för då skär du egna skivor efter egen önskad tjocklek.


Förutom fläskkotletter har jag använt färska champinjoner, olivolja och kokosolja. Kokosoljan är i fast form men smälter snabbt. Det smakar gott och är ett naturligt fett. Svampen delar jag i matberedan. När svampen har delat sig droppar jag i några droppar med olivolja och sen blandar jag ihop det till ett en smör smet. Lite salt och vitpeppar lägger jag också i för smakens skull.


Jag har inte använt min grillpanna på ett tag. Fördelen med en grillpanna är att det är fettsnålt. Jag smörjer på champinjon smöret på båda sidorna av kotteletterna och stoppar i dem i den varma pannan och steker dem lite på varje sida. Kotletterna blev mycket saftigare i grillpannan och fick en god svampsmak.


1 kommentar:

  1. Ja det är mycket roligare att laga mat när man är pigg och utvilad, vardagsmatlagningen är betydligt tråkigare :)
    Det var så konstigt, såg att jag fått ett helgbidrag av dig när jag checkade via telefonen, sen när jag gick in och skulle uppdatera listan på blogginlägget via datorn fanns inte kommentaren där, jag förstod ingenting, men nu ikväll hittade jag problemet, du hade lagt den under det inlägg där jag beskriver vad helgbilden är, nu har jag flyttat den till det aktuella inlägget och uppdaterat listan, ursäkta att det tog sån tid innan jag fick ordning på det..

    SvaraRadera