lördag 13 oktober 2012

Den gyllene skon


När jag rensade garderoben för att ta fram alla vinterskor och sortera ut de som var för små fick jag ihop en hel stor papperspåse som skulle kasseras av olika anledningar. Nästa dag höll jag på att städa ur vår oisolerade altan och förbered den för vintern. Vilket innebär att det inte går att ha samma inrednings prylar som vi har under dem varma årstiderna. Alla mina blommor har till exempel flyttats in. Jag tycker att det blev så dystert och känner att det måste finnas lite liv där ute. Det var då jag fick denna idéen med att använda en av de skorna som skulle kasseras.Jag startade med att måla den vita skon med guldfärg.


Sen var jag och inhandlade oasis för levande växter. Det finns grå oasis för torkade växter också. Skillnaden är att man kan vattna på den gröna oasisen för dem levande växterna.


                  Med en brödkniv skar jag bitar för att stoppa i skon där jag skulle sätta växterna.

                                

Jag hade fortfarande kvar Buxborn kvistar efter att jag hade gjort min dörrkrans, se inlägget: höstkrans med oätliga svampar. Påsen har stått på altanen under dessa veckor och kvistarna ser lika fina ut sedan jag klippte av dem. Så jag tror att Buxbonen kommer att överleva vinter på altanen.


Jag satte i några grenar Buxborn och några astrar som fortfarande står i blom i vår trädgård. Här har arrangemanget flyttat ut på fönsterbrädan i altanen. Detta inlägget kopplar jag till Maleviksrosentradgards Saturday show off

           2 kommentarer: