söndag 7 oktober 2012

Halloween inspirerad prydnads flaska eller ljusstake


Det är ungefär 4 veckor till Halloween. Det är så mycket höstpysslande så jag kände för att göra något helt annat. En målad och dekorerad glasflaska att ha som prydnad eller ljusstake, (se bild i slutet på inlägget).
Detta inlägg delar jag med mig till Maleviksrosentradgard saturday show.


Jag startade med att måla en glasflaska rosa. Prinsess märket var där innan. Jag vet inte var det är förslags flaska. För jag fick några flaskor som var målade. Denna flaskan var mörkblå innan. Min nyfikenhet att använda hönsnät som material har hängt med ett tag trots det har jag aldrig prövat materialet tidigare. Ett experiment var hela processen Jag hade ingen aning om hur resultatet skulle bli. Jag använde en sekratör för att klippa först en rektangel från hönsnätsrullen. Jag upptäckte hur tacksamt hönsnätet var. Nätet var lätta att forma och vid avklippningen gick det att böja, trycka och forma.


Nätet skulle symbolisera spindelnät och då måste jag också färga om metallfärgen mot något vitt. Jag bestämde mig för att använda relief pasta som är något trögflytande. Min tanke var att flaskans färger skulle gå i rosa, vitt och svart.


Efter att ha läst gårdagens inlägg i Pysselstafetten som Createohlala med astrar av silkespapper var jag nyfiken på att pröva att göra dessa astrar fast jag hade tänkt göra dem i tidningspapper. Men det fungerade inte. Jag har aldrig tidigare lyckats läsa och förstår vikning av papper för att få en figur. Det slutade med att jag istället gjorde några andra blommor som jag hittade på. Till mina blommor klipper du 8x8 centimeter Där efter tar du en kort remsa  som är 1-½ centimeter av ett färgat papper. Du knycklar ihop remsorna till en boll. Använd en limpistol när du klistra ihop den rosa bollen i mitten på kroppen. Blomman startar du på samma sätt som Ulrika gjorde. Vik diagonalt, vik tillbaks och vik andra sidan. Vik upp rutan igen ta tag i nederdelen av blomman.Blommorna klistrade jag fast med hjälp av limpistolen där jag ville ha den. I mina gömmor hade jag små plast spindlar som jag också klistrade fast. För att spindelnätet skulle bli som ett riktigt när, gjorde jag tätare trådar med limpistolen.


Här ser du en när bild på spindelns nät.


Jag tyckte inte flaskan blev fin till ljusstake. Men det kanske du tycker?1 kommentar:

  1. Pyssla ihop en passande manchett (hur stavas det?!) så gör den sig nog bättre som ljusstake! :)
    Pyssla på! :)

    SvaraRadera