torsdag 25 oktober 2012

Raka grenar blir VIGA


Buxbon är en buske med raka grenar som inte är böjbar. Jag lyckas förvandla grenarna så dem har blivit böjbara eller VIGA. Jag har lyckas göra grenarna så formbara och VIGA för att dem skall passa in i min plast levande krukväxt som skall bo på altanen under vintern. Dessa VIGA grenar är ett bidrag till Sinneskattens fredags tema. Hemligheten med grenarnas böjbarhet följer här.

                                          

För dig som inte är bekant med busken Buxbon titta närmare på denna bild och här följ länken så kan du läsa hur jag formade den rund, buxbon hos frisören. Efter klippningen samlade jag en papperspåse för att använda som pysselmaterial. Nyfiken på vad det blev? läs höstkrans med oäliga svampar och Den gyllene skon.


                                             Jag virrade grön ståltråd tätt runt hel grenen.


I botten på krukan lade jag i en oasis för levande blommor som täckte botten på krukan. Förutom Buxbon grenarna använde jag en murgröna som är i plast.


När jag hade satt fast murgrönan stack jag ner Buxbon grenarna och böjde dem VIGA grenarna som jag ville ha dem. Krukan placerade jag sedan på fästet på väggen på vår oisolerade inglasade altan.

6 kommentarer:

 1. Finns det inte från början får man fixa själv. :-)

  SvaraRadera
 2. Finns där ingen väg så får man göra en :)

  SvaraRadera
 3. Inget jag är duktig på, men du verkar ha gröna fingrar.
  Läckert att se. :-)

  SvaraRadera
 4. Du är verkligen kreativ, bra tolkning på temat!

  SvaraRadera
 5. Vad fina saker du gjort av buxbomsgrenarna. Återkommer straxt för jag ska titta runt mera hos dig....anledningen är att min huvudsakliga blogg är hantverksbloggen pysselfarmor.bloggplatsen.se jag sysslar/pysslar/hantverkar med allt möjligt :-))

  SvaraRadera
 6. Fyndigt och väldigt skickligt !! Kul inlägg till temat.

  SvaraRadera