onsdag 31 oktober 2012

Stickad iphad väska


På jobbet har alla pedagogerna tillgång till varsin ipad. Ibland fraktar vi iphaden på olika möten och i bland väljer vi att ta hem den. För att skydda "paddan" som vi även kallar den är det bra att ha den i en väska av något material. Jag valde att gör en egen väska, det blev en stickad väska med foder. Väskan stängs med tre knappar fram. Tre knappar i silver som kanske inte syns så bra. Ändå vill jag koppla detta inlägget till en ny utmaning för mig som Fiffiga systrarna har varje månad. Denna månadens tema är just KNAPPAR.

                                                         Månadens Pyssel - Utmaning


Väskan är en form av retro projekt. För det är ett stickat bakstycke som skulle ha blivit en vuxen tröja kanske storlek 40. Det var min förre detta svärmor som tyvärr inte lever idag som hade påbörjat en tröja. Jag fick garnet o biten hon hade startat på men inte slutfört för ett antal år sedan och nu äntligen blev tröj stycket en produkt.


Jag började att fodra stycket för det skulle bli lite stadgad i väskan. jag använde en bit linne tyg från en förre detta duk som det hade kommit fläckar på som inte gick bort.


Jag valde att sy ihop väskan för hand för det blev för tjock för min symaskin. Så valet blev också garn i stället för sytråd.


                        Knapphål tillverkade jag själv genom att glesa på maskorna i stickningen.


Det viktigaste av allt för detta temat KNAPPARNA lådan som är min lilla skatt med diverse knappar.

3 kommentarer:

 1. Smart med ett stickat fodral till "paddan". Och så myckt snyggare blir den ju också! :)

  SvaraRadera
 2. Ditt superfina bidrag i vår pyssel-utmaning finns nu att beskåda hos oss på Fiffiga Systrar, tillsammans med alla andra påhittiga och fina knapp-pyssel!

  Varmt välkommen att delta i alla andra utmaningar! Novembers tema presenteras inom kort.

  Ha en fin fredag och en skön helg!

  Kram Emelie och Elin

  SvaraRadera
 3. Va´fint fodralet blev! Kul att svärmors ofärdiga stickning fick en användning! Hade hon kunnat ana användningsområdet?

  SvaraRadera