måndag 8 juli 2013

Snöstjärna med pärlor om halsen


Jag har prövat att virka och sticka i ståltråd. Resultatet av de tidigare halssmycken som jag gjorde av den kopparfärgade ståltråden blev jag mycket nöjd med. Beskrivningen på dessa smycket hämtade jag från en bok, se inläggen: Virkat ståltråds halsband. och stickat smycke med brodyr. Jag fick en idé att det kanske gick att virka efter ett mönster med virkning av garn. Jag bestämde mig för att pröva och det gick bra. Men jag fick ändra lite på mask antalet. När det gäller ringen i mitten och stolparna runt om.


För att inte halssmycket skulle bli för stort valde jag att bara göra tre varv. Beskrivningen på alla ihop virkade sjöstjärnorna tillhör ett stort överkast till en dubbelsäng.


Detta ett gammalt virkmönster som min farmor Anna har haft. Min farmor hade virkat överkastet till sig och min farfars säng. Jag fattar inte hur hon orkade.


Detta är mitt bidrag till husmorsskolans symöte. Jag delar med mig beskrivningen på överkastet till dig som har fullt av energi och vågar dig på och vill pröva.


                                                       Hoppas du kan läsa vad det står.


Här får du också en närbild på min variation av snöflinga. Jag satte även på några ovala pärlor och avslutade med ett läder halsband att hänga i.

I slutet på veckan kommer jag att lägga ut detta halsband på min ny startade shop. Kika in på länken skaparshopen

5 kommentarer:

  1. tufft att prova från ett virkmönster men resultatet blev ju jättesnyggt.

    SvaraRadera
  2. Äh nu måste jag snart prova att virka i ståltråd :)Jättesnyggt!

    SvaraRadera
  3. Så snyggt! Nu blev jag sugen på att testa också... :)

    SvaraRadera