tisdag 15 januari 2013

Sallads bord vecka 1


I perioder är vi duktiga på äta mycket frukt och grönt till middagarna. Då är mitt mål att servera ett stort salladsbord med råa grönsaker & frukt, varma grönsaker och olika sallader eller blandningar. Jag utgår från vad som passar till varm rätten och vad som finns hemma. Vi brukar skilja på vardag och helg genom att minska på nyttigheterna och äta lite festligare med kanske bara 2 sorters grönsaker. För då blir det mer variation och lättare att låta bli godsakerna mitt i veckan. Dag 1 serverade jag pizzasallad, tomat klyftor, mosad avokado blandat med vitlök, grönsallad med gurka och gul paprika, clementin klyftor, kokt brysselkål och stekt lök.


Resterna från grönsaker, frukt eller sallad går att förvaras i kylen i en burk med lock. Det sparar också tid att kunna ta fram någon rest från gårdagen och komplettera med några nya sorter. Dag 2 Sallad med tomat och gurka, kidney bönor med röd och vitlök (recept se bönröra som tillbehör), en burk majs, morotstavar, avokadoröran och pizzasalladen.


Majsen förvarar du bäst i en burk med vatten och ett lock i kylskåpet. Dag 3 rivna morötter med solroskärnor, En frukt blandning med clementiner, russin, torkad mynta och pinjenötter. Morotstavar och majs.


Dag 4 Morotstavar, bananröra med curry, sallad med olika sorters blad och gurka, clementin klyftor och brysselkål doppad i granatäpple vinäger.


1 kommentar:

  1. Heja, heja! Jag måste säga till mig själv att äta frukt eller grönsaker. Blir tyvärr nästan aldrig sugen. Älskar däremot grönsaker på ostmackan så kompenserar så mycket jag kan där! :)

    SvaraRadera