söndag 3 mars 2013

Första vårtecknet 2013


Jag har en Ormhassel i trädgården som är ungefär 8 år gammal. Det är en av mina favorit buskar. På hösten tar jag ibland in några krokiga grenar och pyntar med inomhus. Varje år kommer det mängder av raka grenar som måste klippas bort. I HELGEN hade vi inslag av vår i luften med varm sol, blandat med iskalla vindar. Termometern sträckte sig ända upp till +6 grader. Några isfläckar finns kvar runt omkring och marken är frusen. Det är en underbar känsla när det går att känna att våren trots allt är nära och kvällarna blir ljusare.


Djuren har väderkänsla inbyggt. Dem vet om det är ett oväder på gång eller om det skall bli en ljuvlig dag. Här kan ni se ett säkert vår tecken. Det var första gången i år som Pepper låg på gräsbacken och solade sig medan matte klippte bort dem raka grenarna på Ormhasseln. Detta är mitt HELG bidrag till marit johansson Fotoutmaning Helgbild.

5 kommentarer:

 1. Härligt med en solbadande hund :) Gott tecken på att våren är på intåg!

  SvaraRadera
 2. Oj, så långt det hunnit hos dej! Härligt att se :D

  SvaraRadera
 3. Trevlig sysseleättning i solskenet! Föraning om kommande vår och sommar.
  Trollhassel ser jag bara i blomsteraffärerna. Dekorativ växt!

  SvaraRadera
 4. Tänk vad långt vårt land är. Har vi tur är det bara de värsta snöhögarna kvar till första maj. Det är du som inspirerade mig att delta i helgutmaningen:-)

  SvaraRadera
 5. Det där är ju helt ljuvligt.. hunden ser ut att må gott i solen!

  SvaraRadera