lördag 16 mars 2013

Om några veckor ställer jag ut


Jag har hållit på med skapande ända sedan jag var barn. Skapandet har sedan fortsatt att utveckla sig. Ett tag sålde jag mina alster privat till vänner, släktingar och kontakter via dessa personer. Då kunde jag dock känna att det blev för mycket krav. Eftersom det inte blev några större summor som jag kunde försörja mig på utan dessutom jobbade heltid med en annan verksamhet. De senaste 2 åren har jag bloggat kring mitt skapande och det har utvecklat mitt hobby mera. Det har gjort att jag har prövat olika material och tekniker. Det senaste året har mitt skapande fokuserat mycket kring återbruk. Jag försökte återigen att sälja via en webbshop som jag hade öppet några månader. Men som jag sedan bestämde mig för att avveckla.

Den 25 mars kommer jag att ha min första utställning i biblioteket där jag bor. Så nu är jag i full gång och planerar vilka alster jag skall välja ut. Kan avslöja att trollens kläder kommer att stå nederst på hyllan i glasmontern. Det skall också finnas små skyltar med mitt namn och Bloggens adress. Utställnings temat skall vara ÅTERBRUK. Jag planerar också att gör små skyltar där det står vad varje sak är gjord av för material.  Har dock inte så mycket kunskap om uppställningen av alsterna. Glasmontern står mot en vägg och det är ganska bra då kan jag fästa tavlor på bakstycket. Om du har några tips om hur jag skall ställa mina saker får du gärna skriva dem i en kommentar. 

7 kommentarer:

 1. Vad skoj! Jag ställde också ur återbruks grejer på biblo för två år sedan. Alltså innan bloggandet började. Jätte roligt att öppna folks ögon för vad man kan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra att du redan har den erfarenheten. Du blev inte sugen på att ställa ut igen?

   Radera
 2. Vad kul! Ett tips är att försöka ställa upp sakerna på bord hemma så du får en känsla för hur mycket du får plats med. När jag ställde ut i monter på jobbet så insåg jag att det får plats mycket mer än vad man tror! Försök tänka på att bygga saker i nivåer. Jag hade med mig ett velourtyg som jag lade på hyllorna. Under det kunde jag stoppa in skokartonger och på det sättet bygga nivåer.
  Tycker det är jättebra att visa upp återbruk! Har du något altrat påskägg skulle det bli passande i tiden (beroende på hur länge du har sakerna i montern). Påskägg slänger folk lite för lätt efter påsk, jag brukar rädda påskäggen från papperskorgen på jobbet och måla och dekorera dem till året därpå :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dina tips! Jag har byggt och trixat i helgen. Så i veckan kommer ett uppföljning inlägg där jag vill ha era synpunkter om det ser bra ut. Har du något bra tips på hur skylten med mitt namn och bloggadressen kan se ut?

   Radera
  2. STOR :) Nej, men allvarligt gör den väldigt synlig och gärna på ett kreaktivt sätt. Då tror jag folk lägger märket till den ännu mer än om man bara skriver ut bloggadressen på ett papper.

   Radera
 3. Roligt med utställning! Du kan väl visa bilder på bloggen sen så att vi får se.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta inlägget var uppskattat :) Jo det var min tanke. Det kommer att komma fler inlägg innan. Jag behöver ju lite mer tips och synpunkter. Jag är nybörjare på att ställa ut. Det är så spännande!

   Radera