söndag 10 mars 2013

Tre fel och tre försök


Förra året misslyckades jag med min sådd av Penséer. Envis som jag är har jag bestämt mig för att göra ett nytt försök. Det gjorde jag så här, se inlägget: årets första sådd.. Nu väntade jag dock längre så sticklingarna fick växa sig riktigt långa. Men lägg märke till att jag precis som förra året har fått i alldeles för många frö i varje stickling fack.


Eftersom jag inte hade lust att köpa den vanliga planteringsjorden jag brukar köpa för dem säckarna är så stora. Så frågade jag på Plantassen vilken jord hon rekommenderade till mina Pensé stickklingar som skulle omplanteras. Hon var väldigt osäker, men blomjord tyckte hon skulle fungera så länge dem var inomhus

.
Så jag köpte påsen och kämpade med att få i en stickling i varje fack. Vilket var mycket svårt eftersom dem var så smala och sköra. Efter 2 dagar hade alla utan en stickling dött. Det kan inte vara sant tänkte jag alla utom en precis som förra året. Kan avslöja att den Penseén blev vita blommor på.


Nu var jag riktigt irriterad. Nä... vad gör jag för fel???? Envisheten fick mig att inte ge upp hoppet utan jag köpte en ny påse med frö. Nu läste jag texten på baksidan noga. Det är ofta jag missar flera ord pågrund av min dyslexi. Jag läste högt för mig själv tre gånger. Oj då! Vad jag hade missat en massa ord. Inte konstigt att planteringen misslyckades. I texten står det att fröna inte skall täckas med jord. Första felet. Det andra felet var jorden vid omplantering. Det skall då vara jord med mycket gödsel. Alltså ingen blomjord. Nu blir jag lite sur och besviken på expeditens kunskaper om plantering. Hon jobbade trots allt i en trädgårdsbutik.


Det tredje felet var att jag sådde för tätt. Jag fick en idé hur jag skulle kunna rätta till det sista felet. Jag hällde ut fröna på en vit tallrik och använde pincetten och stoppade två frön långt ifrån varandra i varje fack.
Nu är det bara att vänta och se vad som händer........
Detta blir mitt helgbidrag till Marits helgutamning

2 kommentarer:

  1. Vilket pillgöra! Men så kul när man får se de små liven växa upp till ståtliga plantor och senare översållas av blommor.
    Tyvärr har jag inte möjlighet till det denna säsong. Men nästa år - då ska jag så igen.

    SvaraRadera
  2. Förstår faktiskt din irritation på expediten, hoppas att dom överlever den här gången, kanske vi får fortsättningen i nästa veckas helgbilder :)

    SvaraRadera