lördag 14 mars 2015

Picknickfilten


I skolan på bilden fick vi ta ut färgskalan av en bild med hjälp av att blanda vattenfärger för att komma fram till samma nyans. En av mina bloggare som jag följer Tecknatina målar helt fantastiska tavlor. I hennes tavlor blandar hon fotografier till en tillhörande bakgrund som gör att hela tavlan fylls av liv och känslor. Efter att jag har studerat flera av hennes tavlor blev jag inspirerad till denna picknick tavla. För att inte kopiera av hennes ide fullt ut så prövade jag att använda mig av tyg istället för av fotografier. Vad kan ett liten bit rutigt tyg bli för ett motiv?


Tygbiten klistrade jag fast på ett akvarellpapper. Jag prövade att måla fortsättningen på tygbiten med akvarellfärger. Jag tycket att jag lyckades bra! Vad Tycker du? När jag valde det rutiga tyget tänkte jag genast en picknickfilt.


Motivet på tavlan fick bli en närbild på en picknickfilt i det gröna. Tillbehören: termosen, kaffekopparna och maten målade jag på ett annat akvarellpapper och klistrade på med en liten bit kartong under. Det höjer tillbehören så det blir en 3D känsla i tavlan.


                 Ramen till tyg/akvarelltavlan är ett lock från ett smörpaket som jag har målat svart.

2 kommentarer:

  1. Annorlunda och smart. Vad duktig du är på att måla.:-)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tavla! Och du lyckades verkligen återskapa tygbitens färger! Kul idé - jag kanske snor den av dej! Jag har faktiskt röjt av mitt målarbord idag (det var helt belamrat med bråte) för jag tänkte jag skulle komma igång med att måla.

    SvaraRadera