söndag 30 juni 2013

Hallon cheesecake med chokladbotten


I helgen har jag bakat en Cheesecake som jag skall bjuda mina arbetskollegor på i veckan. Gå in på länken Helgutmaning för att se vad andra delar med sig av sin helg Detta är en kaka som går att frysa med hela fyllningen på. Innan serveringen garneras kakan med färska eller frysta tinade hallon. Kakan har en chokladbotten med mandelmassa och mörk (70 % med hallonsmak). Översta lagret består av kvarg, Cream cheese och Philadelphiaost. Hela receptet ser du här nedan:


Ingredienserna till botten är: 100 gram 70 % mörkchoklad med hallon, 200 gram mandelmassa och 3 ägg.
Riv mandelmassan och chokladen. 


Vispa ihop alla ingredienserna och häll smeten i en smord och bröad ugnssäker form. Sätt formen i ugnen på 175 grader i 20 minuter.


Under tiden botten gräddas i ugnen gör du fyllningen: 200 gram Philadelphiaost, 200 gram Cream Cheese, 250 gram kvarg, 100 gram vitchoklad, 2 ½ strösocker (finns inte med på bilden) och 2 ägg.


Börja med att smälta chokladen över vattenbad. Det får inte komma ånga i chokladen för då skär den sig.


Vispa ihop alla ostsorterna tillsammans med sockret. Blanda i äggen och den smälta chokladen.


     Smaksätt med 1 matsked vaniljsocker och saften från 2 klyftor citron. Vispa så allt blandar sig.


Häll sedan fyllningen över chokladbotten. Grädda kakan i 175 grader i 20 minuter. Låt den svalna. Garnera med hallon om du skall servera den samma dag. Det är min son Christoffer som har kombinerat ihop flera olika kakrecept och gjort det till en egen kaka. Det är en mäktig kaka som inte är speciellt söt. 
2 kommentarer:

  1. Du har verkligen varit aktiv i bakvärlden denna helg ... jag oxså delvis plus lite annat :) Härligt med goa recept o godsaker :)

    SvaraRadera
  2. Mums, jag älskar cheesecake!

    SvaraRadera