söndag 25 augusti 2013

African Flower


I veckan Härmapa har jag hämtat från Susanna Zacke & Sania Hedengrens bok "Garnnystanan och tygtravar". Det är en bok med beskrivning hur man gör moderna mormors rutor och African flower. Det finns också många olika förslag med fina bilder hur du kan använda dessa olika virkade rutor. African flower har en sexhörnig form. 


När du skall virka African flower kan du välja hur många färger du vill ha i din blomma. På nästan alla bilder i boken består African flower blommorna av 3 olika färger. Jag valde dessa garnerna och det blev sammanlagt 5 olika nyanser. Jag gjorde 2 blommor för att lära mig. Jag hade inget mål vad jag skulle använda dessa blommor till. De virkade blommorna kommer att hamna i en förvaringslåda som material till ett kommande projekt. Jag använde mig av restgarn av bomull och virknål nummer 3,5.


I boken är det en tydlig beskrivning hur du virkar dessa sexhörningar som också går att virka ihop till ett större projekt. Jag följde beskrivningen punkt efter punkt och observerade att författaren hade missat två punkter som är viktigt för alla nybörjare i virkning. Det första felet är på punkt D "Byt färg. Virka i varje LUFTMASKA: 2 stolpar 1 luftmaska 2 stolpar, 6 gånger". Jag är en vann virkare med mycket erfarenheter kring virkbeskrivningar. Jag blev lite fundersam hur jag skulle tyda detta. Jag anser att det istället skulle stå luftmaskbågen. Men jag kanske har fel? 

Det andra som jag vill påpeka är att det är bra att tala om för läsarna att varje gång ett varv startar med 1 stolpe måste man virka 3 luftmaskor och det blir den första stolpen. Om du är en vann virkare känner du säker redan till detta. Men är du nybörjare så är det inte lika självklart.2 kommentarer:

 1. Svårt att inte hamna i african flower-träsket! :) De är så fina!!

  SvaraRadera
 2. Härligt med dessa blommor!
  Jag har också ett gäng färdiga i min "kommande projekt" låda :)
  Tror jag kommer ta tag i dem nu när jag är i UFO-svängen.
  Kul att du gillar mitt broderi! Tror det blir riktigt bra :)

  SvaraRadera