söndag 1 september 2013

skördetider


Augusti har precis passerat och September har tagit över. För alla grönsaksodlare är det skördedags. Ni som har hängt med på min blogg sen i våra har förhoppningsvis inte missat min test odling av morötter i en 5 liters glasslåda som jag har haft stående på bordet på vår inglasade altan. Efterhand som morotsplasten växter har jag kommit på att detta kan inte bli så speciellt stora morötter eftersom lådan inte är så djup. Men jag blev ändå ganska förvånad över resultatet på morot storlekarna. I helgen åt vi nyskördade morötter till middagen. Råa att knapra på som tilltugg. Dem var enormt goda i smaken! Jag skördade alla mini morötterna i glasslådan.


Minns ni att jag gallrade bland morötterna som hade kommit upp i glasslådan? Jag prövade då att plantera om dem utgallrade morötterna genom att stoppa i 4-5 stycken i en stor djup kruka. Så här mycket har dessa morötter växt. Dem kommer jag låta växa tills frosten kommer.


Mina paprikor som inte var några snack paprikor som jag trodde utan det var paprika för unna. Det som är avgjorde att det var den sorten syndes på storleken och formen. På en planta växer det flera paprikor. Först är dem gröna. Dem går även då att äta. Men det är spännande att se färgskiftningen. Från att ha varit gröna ändrar paprikorna först färg till grön-brun.


Från grön- bruna paprikor övergick färgen sedan till röd svarta eller vinröda.


Det är som ett trolleri för efter ytligare en vecka är samma paprika ljusröd. Det är snart dags att skörda paprika. Jag återkommer med smaken på mina paprikor i ett senare inlägg. Min skörde helg delar jag med mig till Helgbilder och Söndagsbilder hos fabriken.


I bloggvärlden finns det många utmaningar som återkommer varje vecka. Flera är på samma dag. I våras körde jag två utmaningar då med återbruk. Här är reklam för min nya utmaning som är kopplat till HÖSTEN. Den kommer att starta i morgon måndag den 2 september och pågå hela månaden ut. Kika in i morgon på min blogg så får du mer detaljer om regler och dylikt.


3 kommentarer:

  1. Vilka maffiga paprikor!!! Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Du har verkligen gröna fingrar, jag tror nog att även din paprika kommer att smaka hur bra som helst :) nu ska jag kika vad du har för utmaning på g!

    SvaraRadera
  3. Det var ena rejäla paprikor - häftigt!

    SvaraRadera