tisdag 22 oktober 2013

Pulsvärmare för inomhus vistelse


I veckans Symöte delar jag med mig av pulsvärmarna som jag stickade på rekord fart. Dem är tunna och glesa och lagom varma att ha inomhus. Jag har artros i mina händer. Vilket gör att mina händer värker emellanåt. Men det är som tur inte varje dag, utan värken är väder beroende. När det till exempel regnar och blåser då är det som värst. För att stilla värken lindrar det med värme.


Anledningen att stickningen gick i rekordfart var att det var stickning på annat vis. Jag använde mig av en stickring. Sticktekniken fungerar som traditionella finger virkning. 


Stickringar går att köpa på flera olika butiker. Jag köpte mina fyra ringar på Hemtex. Det är fyra olika storlekar på ringar som låg i den förpackningen som jag köpte. Paketet kostade 199 kronor. Förutom ringarna ingick det en liten plast nål och verktyget som du lyfter över öglorna. Detta är en ny form på stickning. I instruktionerna står det att man skall ha dubbelt garn. Från början var pulsvärmarna ett försök att lära mig den nya tekniken. Jag lärde mig från en film på Youtube. Jag har letat efter klippet utan resultat. Så vill du lära dig sök på Youtube.


1 kommentar:

  1. Kul att det fungerar med dessa stickringar. Har bara sett dem, men inga färdiga resultat, vad jag vet! Fint blev det!

    SvaraRadera