lördag 14 februari 2015

Choklad drömtårta med lakrisfyllning


                                   Grundreceptet på rulltårtan hittade jag Recepten.se.



Jag valde också att ta hälften rårörsocker och hälften strösocker. När du använder rårörsocker är det bra att minska mängden med ungefär 1/4 del för det sockret är sötare men nyttigare.


Gå in på recept länken för att hitta mängden av alla ingredienserna. En rulltårta är en bland dem snabbaste mjuka kakorna du kan göra. Börja med att vispa ihop ägg och socker poröst.


I en mindre burk blandar du de torra ingredienserna med en gaffel och vänd ner de i äggbandningen.


Det bästa är att ha ett bakplåtspapper i botten på långpannan som är smörat. Har man inte det hemma som jag inte hade denna gången så får du smörja ordentligt i plåten. Det går mycket smidigare när kakan är färdig gräddad om du har bakplåtspapper i botten.


I ugnen skall den tunna kakan stå längst upp i 5 minuter. När du tar ut kakan ur ugnen skall den genast stjälpas upp på en kall plåt som är sockrad även här brukar jag i vanliga fall ha ett bakplåtspapper under.
Låt kakan stå och kallna medan du gör i ordning fyllningen.


Precis som i grundreceptet har jag använt mig av margarin, florsocker och en äggula. Men jag har också tillsatt två ingredienser som lakritspulver och en nypa salt (finns inte med på bilden). Rör ihop smeten och bredd den över kakan. Rulla sedan ihop kakan med start från långsidan. Rulla ihop den hårt. Förvara den i bakplåtspappret om du har använt det eller gör som mig lägg den i en plastburk.
Lycka till!










7 kommentarer:

  1. Hejsan!
    Rulltårta är roligt att baka tycker jag, lätt och smidigt. Din variant med lakrits har jag dock aldrig gjort brukar göra med olika sorters sylt i. Ha det bra Karin

    SvaraRadera
  2. Halloj!
    Det lät riktigt gott med lakrits som jag bara älskar :O)
    Ha d gott kram Arja

    SvaraRadera
  3. Det lät som ett spännande recept! Rulltårta har jag varit sugen på att baka ett tag nu men jag hade aldrig kommit på att man kan ha lakritsfyllning.
    Kram maria

    SvaraRadera
  4. Vilket trevligt recept. Det får jag prova. kram Pernilla

    SvaraRadera
  5. Vilket intressant recept. Tror bestämt att den ska testas någon dag!

    Ha en fin dag!
    /Tatjanis

    SvaraRadera
  6. Det lät ju supergott med lakritsfyllning!

    SvaraRadera
  7. Jag har svårt att föreställa mig hur denna rulltårta smakar. Spännande!
    Hade i och för sig svårt att tänka hur chipsgratängen, som vi blev bjudna på till middag idag, skulle smaka innan jag hade provat! :)
    Kul att du vill vara med i ufo-peppen!

    SvaraRadera