söndag 10 november 2013

Mys LJUS inne och reflexer ute


Mörka november har anlänt. Klockan har ställts om till vintertid som innebär att kvällarna blir mörkare och tidigare för varje dag som går. Snart är de,t den där dystra tiden då, det är mörkt när jag åker till jobbet och mörkt när jag kommer hem. Tänk att bo i Norrland där mörkret varar längre tid än det gör i Göteborgs trakten. Jag vet inte om jag hade fixat detta! Jag blir så trött under denna mörka period. Nä så får vi inte tänka! Dags att rycka upp sig tända en massa levande ljus mys med en filt och en spännande bok eller handarbeta i soffan framför tv. Tänd en brasa om du har en kamin och mys med en massa LJUS som är Helgutmaningens tema denna veckan då det finns chans att vinna ett presentkort Belysningdesign.

                                       
(bilden har jag hämtat från http://www.direktpress.se/goteborg/Vaster/Nyheter/Tynnered-ett-steg-narmare-nattvandring/)

I helgen har jag gjort en god insats då jag nattvandrade i orten där jag bor. Eftersom jag bor på landet så händer det inte så mycket bråk och slagsmål vid den här mörka tiden på året. Det blev att åka runt till skolor och åka buss fram och tillbaka olika turer till närmsta stad. Nattvandring är ett engagemang som alla föräldrar blir erbjuden att delta i när barnet börjar högstadiet. Tyvärr är det alldeles för få föräldrar som ställer upp. Jag tycker det är trevliga kvällar för då finns det tid till diskussioner föräldrar emellan kring tonårstiden och eventuellt problem som man har stött på.


När jag är ute med vår hund Pepper i mörkret använder jag reflexväst och pannlampa. Vi har ingen gatubelysning där jag bor. För att bilarna skall ha chans att se mig behöver jag ha denna mundering som kanske inte är så vacker. Även Pepper bär ett reflexhalsband. Tänk på reflexer du också när det är mörkt!9 kommentarer:

 1. Natt vandrare behövs , bra gjort av dig att ställa upp .

  SvaraRadera
 2. Det är viktigt att vara "vuxen på stan", Nattvandrare och allt vad man kan kalla det! Och trevligt, som du skriver :)
  Och ja, nu får man tända ljus och hitta andra sätt att mysa på - "utelivet" (s.a.s.) är ingen höjdare så här års!

  SvaraRadera
 3. Fint att du är med och nattvandrar! Viktigt förebyggande arbete.
  Så viktigt med reflexer när man är ute i mörkret!
  Oavsett om det är i Götaland, Svealand eller Norrland.....

  SvaraRadera
 4. Tända ljus i mörkret, så rogivande och mysigt!

  SvaraRadera
 5. Ja nu får man tända så många ljus som man kan för att ta sig igenom denna mörka tid!

  SvaraRadera
 6. Tack för era värmande kommentarer!

  SvaraRadera
 7. Reflexväst är ett måste för att synas. Jag bor ju också på visan och man håller på att köra på folk utan för de syns inte när de är mörkt. Tack och lov är de lite bättre med snön! Funderade faktiskt på att köpa två reflexvästar och ha i bilen. När jag sedan stötte på folk utan ge dom till dem. Är ju faktiskt ett sätt att rädda liv:-)

  SvaraRadera
 8. Hej! Vad roligt att se att ni är rädda om er i mörkret med att synas ordentligt!
  Tack för att du nattvandrar, det är en oerhört viktig insats för samhället.

  Vill tipsa om några snygga säkerhetsreflexer om man inte alltid vill bära gula reflexer.
  Finns bland annat snygga reflexbroschar i form utav blommor, samt barnreflexer i form av Pippi, Emil, Alfon och Barbapappa. Även andra snygga designs som gör sig bra nu i mörkertiden. Var rädda om er i mörkret!
  http://www.fireset.se/?p=178

  MVH
  Solfrid
  Fireset Säkerhetsservice

  SvaraRadera
 9. Tack Solfrid att du delar din sida med dem fina reflexerna till försäljning. Jag blev inspirerad av att återbruksmaterial reflexvästar som jag har liggande som delvis är oanvända. Jag har hört att reflexer är en färskvara. Jag vet dock inte hur mycket det stämmer? Jag var inne på din sida och fastnade för dem fina blommorna att ha på mössan.

  SvaraRadera