söndag 8 juni 2014

En Fasantupp som husdjur


helgen var jag och hälsade på min faster och hennes man som bor ute på landet. Som jag tidigare har berättat i bloggen bor jag själv på landet. Men den här delen av Kungsbacka är fortfarande "riktiga landet". Eller så kan man kalla platsen för ödemarken eller glesbygden. När jag kommer till den här miljön får jag både nostalgi känsla och en avstressande känsla. Min faster och hennes familj har alltid haft katt så länge jag kan minnas. Jag blev mycket förvånad att det inte bodde kvar några katter istället hade dem en tam Fasantupp som ställde sig utanför den halvöppna glasdörren till den inglasade altanen och tiggde mat.


När du ser denna bilden så kanske du förstår vad jag menar med "riktiga landet". Tyvärr är det inte många bönder som driver sina gårdar längre med kossor. Istället finns det hästar och får mest. När jag var liten och hälsade på faster gick det kossor och betade på denna här ängen. 
4 kommentarer:

 1. Vackert med de böljande fälten.
  Påminner ganska mycket om hur det ser ut kring vår sommarstuga. ;-)
  Brukar jag lite slarvigt kalla för landet, men det är det nog.
  Lite avfolkningsbygd. Tänk att ha en fasan som kommer upp på verandan och tigger mat.
  De vilda "djuren" verkar närma sig oss mer och mer. Snart har man kanske vargar eller lodjur som husdjur. Nja så långt går det kanske inte? ;-)

  SvaraRadera
 2. Runt Ösmo finns fortfarande betande kor lite här och där. Men som du påpekar har hästar övertagit betesmarkerna mer och mer. I den största ladan i närheten håller Sorunda Ridklubb till. Hästarna är oräkneliga till antalet. Hagarna de går i är helt söndertrampade.

  SvaraRadera
 3. Kul med en egen fasantupp,-)
  Saknar kor här är det också nästan bara hästar och får.
  Fina lantliga bilder:-)
  Ha en skön vecka

  SvaraRadera
 4. Jag växte upp på ett sånt ställe, med åkrar och ängar runt huset. Våra katter brukade jaga fasanerna, men lyckades aldrig fånga någon...

  SvaraRadera