söndag 27 juli 2014

Nyttig chokladpudding utan socker och konserveringsmedel


Hej! Det är en ny omgång på Helgutmaningen. När jag träffade min kompis Lizette i helgen tipsade hon mig om det här nyttiga receptet på hemmagjord chokladpudding. Chokladpuddingen är gjord på dadlar  och avokado. När jag mixade ihop den var jag mycket förväntansfull om smaken skulle vara exakt samma som vanlig chokladpudding. Lizette berättade att hennes son hade hittat puddingen i kylen, han var ovetande om innehållet. Han tyckte den var jättegod och kände inte att den innehöll en massa nyttigheter.                           

Chokladpuddingen innehåller endast 4 ingredienser: vispgrädde, 2 avokado, 10 stycken färska dadlar och kakao.


Jag var lite skeptisk till chokladpuddingens innehåll, det var främst för dadlarna. Dadlar säljs mest till jul antar jag. Men jag kanske har fel? Då är dem söta och jag får ofta halsbränna av dem. Därför brukar jag avstå att äta dem. Jag är inte så speciellt förtjust i smaken. Dadlarna innehåller en smal kärna som du plockar ut när du delar frukten. Men jag blev förvånad över hur dem smakar vid denna årstiden. Jag kan säga att dem var smaklösa. Dem smakade endast lite sötma. Jag antar att det är därför det inte behövs något socker i chokladpuddingen.


Jag delade dalarna och avokaderna i mindre bitar och körde dem tillsammans i matberedan. Dadlarna finfördelades inte då utan det blev lite tuggmotstånd i puddingen. Om du inte vill ha tuggmotstånd rekommenderar jag att först köra dadlarna eller om du mixar dem istället. Efter att frukterna har blivit en smet. Häller du i 4 matskedar kakao och 1,5 deciliter vispgrädde och rör om.


När puddingen är klar lägger du upp den i portionsskålar och vispar lite grädde som du  garnerar med.
Förutom att mina dadlar inte blev finfördelade blev jag mycket imponerad att smaken. För den var precis som chokladpudding brukar smaka. Puddingen var lika lätt att röra ihop som pulvret som du annars vispar i mjölken och som dessutom innehåller massa socker och flera e märken. Här får du äkta varor som dessutom är nyttiga. Lycka till!9 kommentarer:

 1. Vilket spännande recept. Definitivt värt att prova!
  Ha dé gott! Elisabeth

  SvaraRadera
 2. Intressant recept! Skall sparas för kommande test...

  SvaraRadera
 3. Ett recept jag aldrig hade kunnat drömma om att skapa själv! Intressanta ingredienser!
  Ha en skön vecka!

  SvaraRadera
 4. Toppen att hitta något som är både nyttigt och gott!

  SvaraRadera
 5. Ser spännande och gott ut. Har hört att man kan linda bacon runt dadlar och grilla dom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lätt spännande! Det måste jag pröva nästa gång vi grillar.

   Radera
 6. Perfekt om man hittar något som både är gott och nyttigt!

  SvaraRadera