lördag 1 oktober 2011

Virkade grytlappar med ansikte
Grytlapparna är inte så praktiska att använda utan dem är finare att ha som prydnad i köket vid diskbänken eller vad man vill ha den. Jag har tyvärr inget mönster på den, annars hade jag gärna delat med mig den till er. Jag har själv virkat av den från en gammal modell som min farmor Anna hade. Det var många års sedan jag virkade den och anledningen till att jag visar upp den är att jag har letat upp den i mina skåp efter att jag hade läst handarbetes bloggar som jag följer. (Nu har jag letat och letat men minns inte vilken blogg som jag läste det i för att kunna länka till den).


 Grytlapparna består av tre delar. Eftersom jag är en erfaren virkare så kan jag experimentera för att kunna virka av färdiga saker utan att ha mönster. Ansiktet på grytvanten är gjord i plast och jag vet inte om det finns att köpa annars kan man ju alltid leta på loppis. För mitt ansikte har jag fått av farmor. Men när jag gjorde min kopia hade farmor hittat ett modernt ansikte på en utomhus marknad som sålde sytillbehör men det var ett antal år sedan. Jag har letat efter ansiktet utan resultat. Det verkar vara spårlöst försvunnet. Men kanske det går att få tag på utan för Sverige?


3 kommentarer:

 1. Får man köpa en?

  SvaraRadera
 2. Jag skall leta runt bland sybehörs butikerna och second Hand affärerna om jag hittar fler ansikten. Efter som detta ansiktet är antikt och tillhörde min farmor så vill jag inte sälja just denna grytlapp.
  Susanne

  SvaraRadera
 3. Nu finns ansiktena att köpa i min webbutik.
  https://pysselqvinnan.se/produkt-kategori/skapasjalv-material/grytlappsansikten/

  SvaraRadera