fredag 30 mars 2012

Mitt pysselrumI många år har jag sett fram emot att ha ett rum över som jag kan ha som pysselhörna. Ett rum där jag inte behöver plocka bort alla saker som jag håller på med. Det gör det att inspirationen växer och det gör det lättare att bara sätta sig en liten stund till exempel medan en maträtt är i ugnen. När vi flyttade till vårt hus fanns det inga lediga utrymmen. Men hela tiden har jag ändå hållet på med mitt skapande. Då satt jag i köket och fick plocka fram och plocka bort. Det gjorde att skapande bara fick utrymme på kvällarna på helgerna. Under sommarsäsongen kunde jag hålla till på min inglasade altan som jag skall berätta om i ett annat inlägg.

Vi har ett rum över i huset som inte är ett sovrum eller vardagsrum. Där har vi haft kontor ända tills den stationära datorn fick virus. Sen blev rummet ett förvaringsutrymme. Men i somras gick mina tankar igång och jag ställde mig frågan här finns ett rum ledigt som inte används. Detta skall bli mitt hobby rum. Men så började jag jobba heltid och vart tog fritiden vägen? Då insåg jag att här kommer ta tid att få ordning. TID, fanns dock inte så mycket. Jag röjde så fort det fanns lediga stunder.

Men i höstas flyttade äldsta dotter Emelie till studentboende. Mellan barnet Ida jublade för nu äntligen skulle hon få flytta in i det största sovrummet i huset. Men det tog ungefär ett halvår innan hon installerade sig i Emelies rum i källaren. Vilket nu gjorde att jag även fick ett rum ledigt. Oj, nu kan jag till och med få ett rum till. Så nu skall gamla kontoret bli sy rummet och Idas gamla rum Pysselrummet. På fotot ser ni mitt nya pyssel rum. Och än så länge kan jag bara bereda ut mig vid skrivbordet och främre delen av sängen.


Anledningen till varför jag inte kan använda hela rummet är att pysselrummet även måste fungera som Emelies rum när hon kommer hem på lov och helger. Men då finns det fler platser att ha sina pysselsaker på. Projektet jag håller på med här är en present som jag skall berätta och visa i ett annat inlägg framöver.2 kommentarer:

  1. Så kreativ som du är även utan pysselrum, så kommer väl din skaparlusta att explodera nu! Det är ju, som du skriver, betydligt lättare att släppa loss kreativiteten om man får ha sakerna framme och kan utnyttja varje ledig stund utan att behöva röja undan efter varje gång. Jag har ju halva huset att vräka ut mej i, men tyvärr blir det mer kaos och inte så mycket skapande som det var tänkt. Det kanske inte är så bra med för mycket utrymme heller, om man är o-organiserad som jag.

    SvaraRadera
  2. Det skapar hus låter så underbart Miris! Det kanske blir så hos oss också när alla tre barnen flyttat ut.

    SvaraRadera