torsdag 29 mars 2012

Modernt tittskåpDet här tittskåpet gav jag bort i bröllopspresent för några år sedan. I Helgen var jag på kalas hos brudparet och fick då syn på tittskåpet som jag gav bort för ett antal år sedan. Kameran åkte genast fram för att ta en bild. Jag tänkte då att detta skulle bli ett inlägg under etiketten ”tittskåp” finns det flera variationer och modeller på tittskåp som jag har gjort. Kika gärna in där om ni är intresserade. Sök i sökrutan på ”tittskåp” så kommer hela listan fram. Tittskåps stommen har jag köpt på http://www.pandurohobby.se/  

Tittskåps stommen är ganska dyr och ligger runt 100 lappen. När jag gör mina tittskåp börjar jag med att tapesera och måla taket och golvet. Detta golvet har jag målat som parkett ränder.Till tapeten på skåp som ni ser på fotot har jag använt grönt tyg. Därefter har jag gjort en skiss av en plan på ett papper. I källan hittade jag några överblivna och färdiga material som bland annat. Antika fåtöljerna som kommer från mitt dockskåp som jag hade när jag var liten. Det som också är färdig inköpt är sidenblommorna på bordet och foto ramen. Resten av inredningen har jag tillverkat av diverse material. Vitrinskåpet och platt Tv:n är gjord av kartong. Tavlorna på kortsidorna är bilder som jag har klippt ut från tidningar. Bordet är två ihop klistrade träbitar med en duk klippt i tyg. Jag har valt en lång duk för att dölja hur bordet är uppbyggt. På baksidan har jag satt fast en upphängnings anordning.

4 kommentarer:

 1. Så fint! Är det brudparet på bilden ovanför tv:n? Min mamma brukade göra tittskåp förr. Själv skulle jag vilja ha ett dockskåp och tapetsera och inreda med egenhändigt gjorda möbler och annat.

  SvaraRadera
 2. Tack!Ja det är brudparet som är på bilden ovanför Tv:n.

  SvaraRadera
 3. Härlig present att få, kul att du kombinerar med målade/tecknade skåp och riktiga möbler.

  http://skalaminimal.se
  http://theswedishcorner.com/

  SvaraRadera
 4. Tack Agneta! Var inne på din företags blog. Vilket jobb ni lägger ner på alla handgjorda möbler. Kul att se :)

  SvaraRadera