måndag 7 maj 2012

En bit längre på tavlan

                                              Utmaningen nr 7


Nu var det återigen dags för ett nytt bidrag från mig till Utmaningen som pågår hela maj ut. Förra veckan medverkade jag med två bidrag. Det var en blus som jag hade piffat upp från vardag till fest. Det andra bidraget förra veckan var en tavla En tavla i kartong och tapet som jag hade påbörjat en bakgrund och som inte var färdig. Denna tavla kommer jag att bidra med som ett process projekt. Denna helgen och veckan som har varit har mitt privatliv tagit upp all min fritid. Det har gjort att det inte har funnits så mycket tid att vidareutveckla min påbörjade återvinnings tavla. Det som jag har gjort sedan förra veckan med tavlan är att jag har vidareutvecklat bakgrunden så jag känner att nu är den delen färdig.


Så här avslutade jag förra veckan med en alldeles för stark grön färg. Jag var inte alls nöjd. Bakgrunden måste bli ljusare.


Jag tillsatte vit akvarellfärg på tub tillsammans med vatten också använde jag en kasserad nagelborste. För att dra ut färgen så att den skulle bli jämt fördelad på tavlan.


Äntligen blev jag nöjd med den nya gröna nyansen. Men för att mitt motiv ,som fortfarande är hemligt, inte skall hänga i luften behövs det en mark att stå på.

Till marken använde jag Reliepastan som gör en upphöjande effekt och fungerar samtidigt som ett klister. Reliepastan är tjock i konsistensen. Jag penslade på pastan med en tjock pensel.              Jag strök på ett lager Reliepasta och innan det torkade tryckte jag fast barr från trädet tallen.


              Tillsist avslutade jag med att strö på gul dekoration sand och små dekorations strand stenar.

1 kommentar:

  1. Spännande det ska bli att få se resultatet så småningom. Vad är det för något som behöver fast mark att stå på??? :)

    SvaraRadera