fredag 22 juni 2012

Blogensfödelsedag del 3

                                                     
          (Bilden är hämtad från:http://aktaidiot.blogg.se/2011/april/fodelsedag-och-beraknad-forlossning).

Juni närmar sitt slut och det var för ett år sedan i denna månaden som min blogg startade. Detta blir det avslutande delen i fliken eller etiketten "1 års jubileum" läs de andra delarna hur det startade:bloggens-fodelsedag och bloggens-fodelsedag-del-2. I förra delen skrev jag knep som gör att fler läsare hittar till just min blogg. För att få en breddare publik växer finns det hela tiden nya knep och det har jag lärt mig under tiden jag har bloggat. Förrutom att jag började läsa andras bloggar och kommentera började jag också studera deras layouter. Jag ändrade om min egen men det finns fortfarande mer att göra. Eftersom jag är en person som föredrar omväxling så brukar jag ändra mall designe emellanåt. Med mall designen menar jag bakgrundsbilden på bloggen. Det finns många olika att välja på hos Blogger. Nu mera har jag 40-80 läsare varje dag över hela världen. På andras bloggar upptäckte jag att det även gick att dela med sig sin blogg i olika topplister och saiser för att flera läsare skrulle upptäcka min blogg. Men det blev några fler läsare på det. Efter det steg statestiken till 20-35 läsare om dagen.

                                                                 
                                     
                                              http://pysselstafetten.blogspot.se/

Några av bloggarna jag var med var med i en staffet i julas. Jag förstod först inte vad det handlade om. Jag började därför ta reda på vad den här stafetten innebar och om vem som helst kunde vara med där. Det kom ut en ny inbjudan en dag att delta där. Jag var överlycklig och anmälde mig genast och eftersom jag då inte hade hunnit visa upp mina påsk skapelser så visste jag att mina egen designade påskgardiner skulle vara ett perfekt inlägg. Dem är jag mycket stolt över och många besökare hemma hos mig har beundrat dem. Och så bleb det jag höll på att svimma den dagen det var jag som hade stafettpinnen. För min statestik den dagen slutade på 102 läsare från hela världen. Och efter har gardinernas sidanvisningar fortsatt och totalt är det 212 sidan anvisningar: pysselstafetten-paskgardiner-med egen designade moderna hönor.

                                   Utmaning Återbruk 26/3-30/5 2012
Därefter har jag hållit utkik efter andra liknande sidor där jag kan vara deltagare i. Utmaningen hittade jag också hos en annan bloggare som jag följer. Där handlade det om att bidra med återvinningsprojekt och temat var fritt: utmaning-tema-aterbruk. Utmainingen höll på i två månader då det gick att vara med att delta på måndagarna.

                                     Sommarutmaningen: JUNI! Klicka på bilden för delta eller se bidragen!

Nu är jag med i en annat liknande projekt som pågår hela sommaren. I sommarutmaningen kan du skicka in bidrag vilken dag som helst i veckan. Men det finns en regel att det skall ingå i de olika väljbara kategorierna. Det är roligt för då får man tänka till lite mera och planera.

Husmorsskolan
Vid sidan om sommarutmaningen har jag även ett annat liknande projekt som jag är med i och det är:http://husmorsskolan.blogspot.se/2012/06/symote-den-lilla-vita.html som är varje tisdag. Där är det inget planerat utan du delar med dig det handarbete som du håller på med just nu eller något du har gjort. Ett mer kravlöst deltagande som också är mycket trevligt. Förutom att husmorsskolan har symöte har hon också en gång i veckan:http://husmorsskolan.blogspot.se/2012/06/tradgardsdagbok-del-14.html och eftersom jag också har en bred blog som sträcker sig både över handarbete, trädgård och matrecept så passar det mig bra att dela med mig av det ämnet också för hittills har det bara varit en massa handarbets delningar.

2 kommentarer:

  1. Jag vill också gratulera (om än lite sent)! Vi har bloggat ungefär lika länge, bloggar om liknande saker och uppdaterar båda ungefär lika ofta. Det är spännande att se hur man själv utvecklas (avvecklas!? ;)) under bloggandets gång. Själv vet jag att jag borde vara duktigare på att kommentera hos andra, men det kommer nog med tiden. Jag vill inte jäkta och så länge bloggandet _ger_ vill jag fortsätta! :-)

    SvaraRadera
  2. Tack för gratulationen HH JaJa!

    SvaraRadera