lördag 23 juni 2012

Förre detta vas blir en blomkruka


Det blir ett kvällsinlägg i dag eftersom jag har varit i väg på en kortare resa under midsommar helgen. Under resan hann jag att fundera på det sista kategorierna till sommarutmaningen. Jag tänkte klara av alla innan månaden är slut. Plastpåse projektet är under process just nu och jag kämpar på att fixa klart den innan veckan slut. Men den fula blomkrukan var svårare för jag har inga direkt fula, nöta eller trasiga krukor. Men i källaren hittade jag en förre detta vas som jag skapade för några år sedan som behövde ett lyft. Det blev en förvandling.....


Här är vasen som har hängt med några år. Den hade bleknat och såg dyster ut. Jag klippte ner den till lagom höjd som en standard kruka brukar vara i. Anledningen till att den här vasen kom till för ett antal år sedan var att påsken det året hade några minusgrader. Då skulle jag ha påskris med vatten i på vår isolerade inglasade altan. Jag behövde en vas som inte kunde spricka i kylan. Så jag tillverkade en själv av en petflaska som jag klippte av överdelen och avslutade med en taggig kant. Och därefter klistrade jag fast tidningspapper med hjälp av lacklim. För att vasen skulle stå stadigt fyllde jag botten med större tyngre stenar.


Andra hjälpmedel som jag använde mig av vid förvandlingen var: en medecinburk som jag hade som mått då jag ritade ringar med båda sidorna på burken med blyertspennan. Sen fyllde jag några av cirklarna med reilefpasta, För att cirklarna skulle bli lite upphöjda och få en 3D känsla. Därefter färglade jag alla cirklar med allmogefärgerna svart och två olika rosa nyanser.


Mitt sista besök på biblioteket gav mig en nyhetsbok som jag fastnade för. Den handlar om att rita mönster. Jag älskar den boken den har get mig massor av inspiration som jag kommer att utveckla i mina skapelser framöver. I helgen spånade jag mönster och gick in i Lottas tankar hur hon gick in för att hitta sina mönsterdelar och vilka tankar hon hade inför alla de olika mönsterna som hon har skapat. Detta är en bok som jag kan rekommendera. Det är en bok som går in på djupet. Alla mönsterdelar består av en process och tanke bakom.


Det mönstret som jag full först för i Lotta bok var "prick" eller cirklar som jag vill kalla dem. Jag har tidigare målat olika cirkel mönster. Se inlägget: monstermalning-i-form-av-fargglada


Med inspiration från mönsterbokens "prick" eller cirklar som jag kallar dem för bestämde jag mig för två färger med två olika nyanser och de mönster jag kunde komma ihåg.


Jag skall förtydliga att detta är ett bidrag till:http://hhjaja.blogspot.se/2012/06/sommarutmaningen-juni.html
Gå in på länken och se de vad andra bloggare har delat med sig.

                                                 Sommarutmaningen: JUNI! Klicka på bilden för delta eller se bidragen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar