fredag 29 juni 2012

Plastpåse mattan blir en korg


Mitt sista bidrag till Juni månads sommarutmaning är äntligen klart. Det uppstod lite komplikationer när en nära anhörig blev allvarligt sjuk. Så jag har inte kunnat virka eller bloggat som jag brukar. Men nu är allt som vanligt igen. Jag trodde dock inte att jag skulle hinna bli färdig med den planerade korgen. Men i går kväll fick jag virkat det sista varven och nu är det bara att fästa alla plastbitar.

                                                     Sommarutmaningen: JUNI! Klicka på bilden för delta eller se bidragen!

Gå in och läs de andra inläggen: http://hhjaja.blogspot.se/2012/06/sommarutmaningen-juni.html
När jag funderade vad jag skulle göra med kategorin "alla dessa plastpåsar" kom jag på att nu måste jag fortsätta med min plastpåse matta som jag startade med. Men stoppade undan. Se inläggen:http://haggalen.blogspot.se/2011/11/nytt-projekt-virkad-matta-av-plastpasar.html
http://haggalen.blogspot.se/2011/11/en-bit-langre-pa-plastpase-mattan.html
http://haggalen.blogspot.se/2012/01/utvecklingen-pa-plastpasemattan.html

Jag tröttnade på mattan efter att jag prövade att stå på den. För den var ingen skön matta att trampa på. Jag visste då att resultatet inte skulle bli så bra. Det var därför den åkte in i sykorgen. För att göra korgen fick jag repa upp flera varv och sen virka med indragningar eller minskningar genom att hoppa över varannan maska.


Vad jag skall ha i korgen vet jag ännu inte. Nästa gång jag gör en korg kommer jag att göra den mer rak i kanterna. Det jag upptäckte med materialet var att det är perfekt till en korg. För det är hårt och stabilt.

1 kommentar:

  1. Tur att man kan ändra sig längs vägen om man upptäcker att ens ursprungsidé inte riktigt funkar. :)

    SvaraRadera