måndag 20 juli 2015

Bricka med dikt mönster


Detta är en bricka som har ett mönster som är format med en dikt som jag har skrivit som handlar om en vårdag på stranden. Bakgrundsmotivet med den stora solen, bryggorna och havet är kopplat till dikten. Meningen med mönstret var att göra texten eller orden levande med en bild. Där känslorna kommer fram som jag upplevde när jag satt på det lilla lutande berget vid havet denna vårdag, som jag var ledig. Det var Sveriges national dag. 


Denna dagen var jag på stranden ensam. För att få energi och hämta inspiration. Det var den här boken som gav mig inspiration att göra ett mönster med hjälp av en dikt. Efter att ha läst ut boken känner jag att den ger mig så mycket tankar och idéer. Jag vill tacka Lotta, (kan inte skriva hennes efternamn eftersom jag inte har något tyskt Ö på min data),som har skrivit boken. För hon har gett mig en ny kunskap om hur mönster kan skapas där varje detalj har en betydande innebörd. Det finns många uppbyggnader av olika mönster som Lotta beskriver i sin bok. 


Här satt jag när jag skrev ner alla stödord kring sinnena vad jag upplevde, såg, dofter, smaker och hörde när jag satt på det lilla lutande berget som du ser i längst ner i hörnet på höger sida av bilden. När jag sedan kom hem formade jag dikten med hjälp av alla ord som jag hade skrivit ner.


        Så blev dikten. När jag skulle skapa mönstret var jag tvungen att skala ner dikten något. 


Jag valde att göra mönstret på en bricka som jag köpt på loppis, det var en brun trä bricka. Jag målade med allmogefärger. På varje solstråle klistrade jag fast meningarna från den utklippta dikten som jag hade skrivit. Jag använde lacklim för då blev även brickan glansig samtidigt som jag kunde klistra fast texten.


För att jag skall kunna använda brickan till uppläggning av diverse mat och för att texten inte skall slitas bort klistrade jag fast bokplast över som ett skydd. Det går nu att torka av brickan, men det går inte att diska den.


2 kommentarer: