söndag 7 april 2013

V som i VÅRKRUKOR

                                                       
                                                 
Jaha....så var det dags för min annorlunda utmaning som är baserat på bestämda bokstäver i tre veckor. Veckans bokstav är V. Om du är intresserad att delta gå in på länken och läs reglerna, En annorlunda utmaning. Min stora fundering är om det kommer några deltagare eftersom jag bara har fått en kommentar angående utmaningen. Förutom den kommentaren har jag fått två nya följare :). Detta är min andra utmaning som jag startar. Jag tycker det är enormt spännande hur denna omgången på 3 veckor kommer att gå. Precis som förra omgången av utmaning, har du möjlighet att lägga in ditt inlägg hela veckan. Det som är viktigt att tänka på är att inläggs rubriken eller inläggets fokus skall börja på veckans aktuella bokstav. I inlägget skall du också länka till detta inlägget och stoppa in din länk i länkverktyget med namn och bloggadress.


VECKANS BOKSTAV  "V" som i VÅRKRUKOR


                   Av tre vitmelerade porslins krukor har jag gjort om till fräscha VÅRKRUKOR.


Det var en ide jag var tvungen att pröva som fick ett lyckat resultat. Jag blandade tyg och färg. Jag tänkte mig in i tre former: hjärtan, cirkel och kvadrat. Sedan utvecklade jag tankarna till olika färgnyanser och mönster/strukturer. Krukan med hjärtana blev i bruna nyanser. Jag valde två olika tygsorter.


Observera att jag använde allmogefärger istället för porslinsfärger. Här har jag plockat fram alla bruna och beige färg som jag hade hemma. Den svarta färgen använde jag till konturerna.


Det var svårt att bestämma vilken färg som jag skulle välja. Det viktigaste var att det skulle gå ihop med tyget.


Den blåa krukan som var gjort av kvadrater, kom från detta rutiga tyget. Jag klippte ut de färdiga kvadraterna i mönstret och klistrade dem med limpistolen på krukan.


Även denna kruka arbetades fram av noggrann planering av de olika blåa färgnyanser som fanns hemma. Alla tre krukorna fick svarta konturer.


Den rosa krukan som är uppbyggd av cirklar har jag inte fotograferat i detaljer. Jag kan istället berätta att tyget som är blommigt med ränder fick sina cirkelmönster genom mallen från en tom toarulle. Jag valde ut olika delar på tyget för att cirklarna skulle ha samma färgskala men ändå skilja sig i utseendet. Den rosa färgen som jag målade på gick i en ljus ton och en mörk ton. Jag tycker krukan blev mer effektfull med olika färgtoner.

Detta var mitt bidrag till utmaningen med bokstaven V. Nu lämnar jag över till er! Och hoppas på att ni antar utmaningen och att den inte är för svårt. Lycka till! Är något oklart hör av dig!
7 kommentarer:

 1. Vilka fin krukor! Fick nu en hel del inspiration. Mitt bidrag dyker upp i morgon:-)

  SvaraRadera
 2. Vad glad jag blir att du vill anta utmaningen Åsa!

  SvaraRadera
 3. Vilken annorlunda idé för att dekorera krukor - det blev ju riktigt snyggt! Jag får se om jag lyckas få till något till den här utmaningen - jag är lite ur form, men ska försöka rycka upp mej.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst på din blogg att du inte är i form. Men hoppas du ändå får till något.

   Radera
 4. Fina krukor att smycka våren med :)

  SvaraRadera
 5. Jag tror jag har sagt det förut, men gör det igen;
  Jag gillar ditt sätt att blanda material. Ofta lite oväntade kombinationer. :-) Fina Vårkrukor.
  Och kul utmaning. Får se om jag får till något så jag kan delta. Livet självt tar upp en hel del tid och energi just nu :-)

  SvaraRadera