fredag 17 augusti 2012

Målning på större yta


Förra helgens nöje var att måla ett av kökets fönster som vetter mot BAKSIDAN av vår trädgård. Detta blir ett bidrag till sinneskattens fotoutmaning där denna veckan tema är baksidan. Jag är en av få som jag som tycker det är roligt att måla huset. Köksfönstret som jag målade tillhör den gamla sortens fönster med träram. Dagens moderna fönster är mer praktiska då du slipper att måla om vartannat år.


Innan målar arbetet kan komma igång måste det först skrapas bor allt dåliga och tvätta rent.Jag använde en gammaldags skrapa och sandpapper. Smutsen består mest av gröna alger från träden som växer runt omkring. Om det finns mycket grön alger där du skall måla rekommenderar jag att använda rengöringsmedel som tar bort alger som finns att köpa i butikerna. På fönstret jag skulle måla var det så lite. Det gjorde att jag bara använde diskmedel.Jag använder mig av praktiskt steg som vecklas ut i etapper ungefär som en tumstock. När jag började måla hade jag två penslar en för breda partier och den andra för små partier och för att det inte skulle komma vit färg på de röda väggarna på huset. Det var tur att det blev en helg med sol så jag hann måla fönstret denna sommaren eftersom det var i så dåligt skikt.
Innan målningsarbetet kan komma igång måste du göra det tråkiga för arbetet.


9 kommentarer:

 1. Vilken tur att du gillar att måla, annars är det ju en plåga med allt som måste målas på ett hus - om och om igen!

  SvaraRadera
 2. Jag har och har den sysslan här vid stugan denna sommar. Men ärlig sagt har jag tröttnat nu.
  Det fb regn gör att man bara .....
  Men som sagt det är ett måste.

  SvaraRadera
 3. Måla är ju kul, men underarbetet... näeeeh. Vi har löst detta genom att använda täcklasyr på husfasaden i alla fall - då behöver vi bara borsta rent innan ny färg läggs på sådär vart 7-10 år.

  SvaraRadera
 4. Gillar att måla jag också, det som är tråkigt är allt förarbete som måste göras :0)

  SvaraRadera
 5. Måla går an på små ytor, men hus nej tack det har jag gjort tillräckligt. Jag hoppas du blir nöjd, och vad fint att det passade till temat.

  SvaraRadera
 6. Nja jag håller nog inte med.. tycker det är lite tråkigt :)

  SvaraRadera
 7. Litt morsomt å male :-)
  Flott :-)
  Ha en fin kveld.
  Mormor

  http://www.starbear.no/mormor/2012/08/24/tema-fredag-genomskinligt-eller-se-igenom/

  SvaraRadera
 8. Tack för era kommentarer, inlägget är igentligen avseed till förra veckans tema. men inlägget funkar ju också bra till veckans tema

  SvaraRadera
 9. Kom till baksida temat, men det gör väl inget... det blev kanske en aning prickigt av målarstänk ;)

  SvaraRadera