lördag 4 november 2017

Så gick det med användningen av Alovera


Här är en lycklig Pepper efter sin dagliga morgon promenad som blir en längre sträcka på helgerna när matte inte är stressad till jobbet. Ni som har läst om Pepper sjukdom SLO känner till hans problem med klor som lossar och blöder. Ni som inte har läst följ länkarna: Drömmen som tyvärr var sann och  De nya klorna växte ut men efter 1 månad. Tills den nya klon har växt ut måste klon skyddas mot smuts, väta och för att Pepper inte skall slicka på klon. När han är ute har han en grövre strumpa som jag har köpt hos veterinären och inomhus har han en luftig strumpa som jag har sytt, läs inlägget: Luftig hundstrumpa. När det är mycket regn ute blir den köpta strumpan enormt blött både utanpå och inuti. Jag testade att köpa ett par galon vantar till barn. Dem fungerade bra. Jag satte tummen uppåt med spännbandet över, så låg tummen på plats.


Senast klon som lossade var när Pepper stötte emot en hård kant. Då gick halva klokapseln av och det blödde mycket. Pulpan var röd och Pepper blev nedstämd och hade mycket ont. Det var i samma stund som jag kom i kontakt med Linda som också har en Rhodesian Ridgeback med SLO.


Linda använde ALOVERA GELLY på sin hund och det hade gjort att hans klor läktes fortare. Jag beslöt mig för att pröva. Jag kan avslöja att redan efter en veckas användning av produkten såg jag en positiv förändring av att pulpan blivit ljusrosa. Alovera gelly har många användningsområde. Jag prövade att använda den mot min klåda som jag har i hörselgången. Klådan gick bort efter andra på strykningen.


Så ser klon ut nu efter 2 veckors behandling med Alovera morgon och kväll. Pepper ställer upp sig när jag tar fram salvan som jag även smörjer på de övriga klona. Han tycker troligen att det är skönt. Efter att jag har strykt på gellyn får han lufta tassen under uppsikt. Det är inte skadligt om han slickar i sig gellyn. Förutom Alovera fortsätter han med medecineringen som veterinären har rekommenderat. Alovera fungerar bara som ett komplement till den övriga medicinen för att hålla sjukdomen i schakt.1 kommentar:

  1. Men stackars plutten då, hoppas han blir bra snart... :)

    SvaraRadera