söndag 8 juli 2012

Utsidan lika fin som insidan


Måndagar kan vara sega och tröttsamma beroende på vad som har gjorts i helgen. Det kan också bero på att tidsrytmen i vardagsschemat rubbas och vi vänder lite på dygnet när vi är lediga. Den sista meningen stämmer precis på mig. Jag är en nattuggla som gärna handarbetar eller sitter vi datorn långt in på nätterna när det är helg. Det fungerar inte på veckodagarna när jobbet kallar dagen efter. Men den sista månaderna har det varit annorlunda för mig när det gäller just denna veckodag. Det är tackvare Återbruksutmaningen hos Klockarbarn som förgyller måndagarna.

Mitt bidrag denna veckan är en dekorativ present inslagning. Ofta när vi skall ge bort paket slår vi in den i presentpapper med tejp, snören. Men varför inte göra utsidan lika fin som insidan. Det är mycket roligare att ge bort något extra vackert och present kartongen kan också återanvändas eller användas som förvaringslåda.


                                                     Idén hämtade jag från denna bokenVår vattenkokar gick sönder så vi investerade en ny. Det blev en kartong över som jag använde till att göra ett dekorativt present kartong.


Istället för present papper klistrade jag fast servett som var enfärgad. Jag använde den största sorten på pappers servetter.


I skarvarna där två servetter mötes klistrade jag fast vit spets som ursprungligen har varit en gardin.


 
                 Längst upp i mitten på paketen satte jag fast en rosett som jag gjorde av spetstyget.

Så blev paketen när den var färdig. Nu står den på bokhyllan i mitt halvfärdiga syrum och väntar på att bli uppackad av min stora tjej Emelie som har fyllt år för några veckor sedan. Emelie studerar på en annan ort. Det har gjort att hon inte har haft möjligheter att komma hem när hon fyllde år eller att vi har kunnat besöka henne. Så jag kan inte avslöja vad paketet innehåller utan det får stå ovan på hyllan tills hon dyker upp.

1 kommentar: