söndag 8 juli 2012

Blod eller rödfärg?


Jag städade en dag i en låda som inte har fått någon rensning på flera år. För där hittade jag en hel påse med gamla cd skivor från "medeltiden". Nä det kanske var 8-9 år gamla. Det är tekniken som rusar fram och utvecklar sig på rekord tid. I alla fall det var en hel påse med cd skivor som skulle kasseras, eller inte? kanske det går att använda skivorna som ett material? Jag kommer i håg att mirisskaparlusta visade i ett inlägg hur hon hade använt disketter till att göra halsband av.


Så med hjälp av hemma gjort lacklim (skollim och vatten) startade jag mitt process att tillverka en tavla av en cd skiva.


Materialet som jag klistrade på skivan var bitar som jag rev av tidningspapper med svart-vitt text.


I väntan på att lacklimmet skall torka passar jag på att berätta att detta inlägget är mitt bidrag till måndagens återbruksutmaning hos KLOCKARBARN. Gå in och se fler bidrag

Utmaning Återbruk 2012


Nu var limmet torrt, så jag kunde stryka på reilefpasta för att få en upphöjning till motivet.


Relifpastan torkar betydligt snabbare än lacklimmet gjorde. Så ganska snart kunde jag måla på med olika sorters rödfärg i flera skikt.


Min första tanke med rödfärgen var att det skulle vara en blodpöl. Men sedan ändrades tanken och jag limmade på en tom oljefärgs tub  För att cd tavlan skall kunna hänga på väggen har jag satt fast en klick med häftmassa på baksidan.

3 kommentarer:

  1. Lustigt att vi rensade fram ungefär samma saker. Mina cdskivor åkte till återvinning men jag hade ett 30-tal minidiscar som jag slaktade och tänkte göra nåt av vid senare tillfälle.

    SvaraRadera
  2. Sv: tack för din fina kommentar på min blogg :)

    SvaraRadera
  3. Ja, men så knorrigt bra med tuben som pricken över i:et!

    SvaraRadera