onsdag 14 november 2012

Virkat ståltråds halsband


Genom mitt bloggande har jag blivit bredare i mitt skapande, så jag vågar pröva nya material och tekniker. Har du prövat att virka i ståltråd förut? Det hade inte jag heller innan jag började att virka ihop detta smycke.


Det som avgjorde att det just var ståltråd jag ville pröva att virka med var denna boken som dessutom erbjuder andra annorlunda material att skapa med.


Smycket består av fyra varv sammanlagt och jag har använt mig av 1.75 storlek på virknål. Det skulle även fungera med nr 2. Nu funderar ni säker hur det fungerar att virka med ståltråd. Jag tycker det var svårt. När jag hade gjort några varv började det att kännas som ett flytt. Men när jag behövde dra upp något var det mycket svårt, nästan omöjligt.


Jag köpte min ståltråds spole på en trädgårds butik. Den kostade 90 kronor, det gick att välja på diverse färger så som blått lila och rött.


När du har gjort tredje varvet, så är det bara att upprepa det varvet till önskad storlek på cirkel smycket.
Därefter klistrar du fast en bit läder på baksidan. Jag antar det är för att smycket skall bli bekväm att ha mot huden. I mitten för att täcka hållet klistrar du fast en pärla eller liknande. Därefter väljer du omsorgsfullt vilken tjocklek och längd som du vill ha på läder bandet som du knyter fast på smycket. Detta blir mitt bidrag till veckans symöte på http://husmorsskolan.blogspot.se

Nu går det att köpa denna halsbands modell i min shop Susannes skaparshop. Halssmycket går att köpa i andra färger som svart och blått. Och pärlan i mitten kan också vara i en annan färg.


3 kommentarer:

  1. Vad fint och kul att testa nya material. Det blir en utmaning tycker jag att våga testa.

    SvaraRadera
  2. Kul variant att virka med ståltråd :)

    SvaraRadera