torsdag 8 november 2012

Dopkort upphängda tillbehör


I helgen var jag på barndop. Det var en pojke i släkten som blev döpt till Sam. Jag passade på att tillverka ett dopkort som Sam fick. Inspirationen till detta kortet har jag fått från Stina som står bakom Pysselstafetten. Stina hade gjort en girlangtavla tutorial. Jag använde girlangerna till mitt dopkort.
Detta är materialet som jag använde mig av ett blått och ett svart A4 papper, taggsax, klister, vit sytråd, blyertspenna, vanlig sax (är inte med på bilden) och en synål.

Jag började med att ta det blåa pappret och vika det på mitten. Sedan tog jag vek jag det svarta pappret på mitten och klippte bort halva.På den ena halvan klippte jag ut en rektangel inifrån så det blåa pappret sticker ut. Det svarta pappret klistrar jag fast på det blåa pappret så det blir som en tavelram. Jag ritade en dopkläning, två par skor och en haklapp  Jag valde att endast färglägga haklappen. Dem andra klädesplagg gjorde jag av mönster med en synål.


När jag hade klippt ut klädesplaggen trädde jag upp dem på sytråden med hjälp av nålen och fäste fast dem på den målade trädgrenen. Trädgrenen kom till när jag lyckades skriva fel upptill. Istället fick jag göra en ny text nedtill på.

                                                           


Dagens inlägg blir ett bidrag till helgens sysselsättning på http://maritjohansson.se/blogg/
/

2 kommentarer:

  1. Tjusigt, mycket roligare att få ett sådant personligt kort än ett köpes!

    SvaraRadera