söndag 9 december 2012

Bananmuffins


Jag har kommit in i baksvängen igen efter flera års frånvaro. När mina barn var små bakade jag mycket. Kanske för mycket....för intresset svalnade plötsligt. Eller så var det mina barn som tog över. För när barnen blev så stora att dem kunde baka själva så tog dem över. Skönt tyckte jag, men det blev också så att jag aldrig behövde. Så intresset för bakning försvann helt. Men det har även varit en nackdel för nu när barnen börjar flytta hemifrån och jag har börjat baka igen så är jag som nybörjare. Det sista halvåret har jag börjat träna upp mig igen och lyckats några gånger. Intresset är nog tillbaka igen. Bakverket jag delar med mig idag är banankaka som jag har prövat att göra i muffinsformar. Resultatet blev mycket bra. Jag är inte överförtjust i banankaka. Men bananmuffinsen var super goda!


Anledningen till att jag valde att baka bananmuffins när jag inte egentligen är så förtjust i detta bakverk var att jag hade fyra bananer som var övermogna. Jag blev dock överaskad när jag skalade bananerna för inuti var dem fasta och felfria inget dåligt att skära bort. Detta har jag aldrig varit med om tidigare. Här är ingredienserna som jag har använt mig av till muffinsen. Jag valde det glutenfria mjölet, men det är bara att byta ut mot vetemjöl. Receptet som jag har använt är http://www.kokaihop.se/recept/banankaka


Jag startade sätta på ugnen på 175 grader. Därefter smälte jag margarinet och lät det stå och svalna.


                                           Jag fortsätt med att vispa ägg och socker poröst.


Och sedan mosade jag bananerna, blandade mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Till sist mätte jag upp mjölken.


                          Alla ingredienserna blandades i ägg och socker smeten med omröring.


Jag avslutade med att lägg upp 12 muffins formar på en plåt och fyllde varje form med smet. Du kan hälla i över halva formen för denna smeten jäser inte upp som många andra muffins smetar gör. Ställ plåten i mitten i ugnen. Grädda i 10-15 minuter. Går bra att frysa.

1 kommentar:

  1. Hade du haft bananerna i kylskåp? Då brukar de ju bli bruna och se övermogna ut, men håller sig fina inuti betydligt längre än om de förvaras i rumstemperatur.
    Jag har samma erfarenhet som du förresten, banankaka = inte så gott, men bananmuffins = gott. Konstigt egentligen. Jag gjorde bananmuffins med kardemumma i en gång, det blev inte alls dumt. Kanske ett tips till nästa gång? :)

    SvaraRadera