torsdag 6 december 2012

Trasslet som rede ut sig


                                         

Dagens tema hos sinneskattens fredags fotoutmaning är TRASSEL. Trassel definierar jag som något sorts problem. Mitt stora problem har inte varit den plötsliga vita vintern som har dykt upp. Mitt trassel har istället varit min gamla POA som endast visar baken på bilden. Den gamla bilen som inte ens har hamnat på foto under den långa period som vi har ägt den. För ungefär 8 år sedan skrev min man över POA på mig. POA som är en Volvo 940 som föddes 1993. För två veckor sedan började det komma oljud i den defekta bilen. Efter ett besök på verkstaden fick jag veta att problemet blev allt för kostsamt att laga. Så nu bär det av till skroten. Tänk att det kan vara lite sorgligt att skiljas från en bil. Det gjorde lite ont i hjärtat!

                                  

Trasslet med att skiljas från bilen och skrota den var två problem. Men det tredje och sista trasslet var "hur skulle jag nu ta mig till jobbet"? Jo det fick bli på det miljövänliga sättet, buss och samåkning med min man. Istället för att vi har åkte med varsin bil, har vi vart tvungna att börja tänka om, planera mera och samarbeta.
Med bra planering så känns det ganska bra att bara ha en bil i familjen. Dessutom blir det mer i plånboken och mindre avgaser i luften. :)

5 kommentarer:

 1. Trassel som kanske slutar lyckligt med tanke på miljön och plånboken!

  SvaraRadera
 2. Gamla bilar kan bli ett evigt trassel om man inte gör sig av med dom i tid.

  SvaraRadera
 3. Trassel kan vara bra ibland....kommer ut en bättre lösning! :-))
  Men förstår saknaden av POA - blir ju som en familjemedlem!

  SvaraRadera
 4. Haha.. ja det är ju så att man fäster sig vid sin gamla bil, det kan jag känna igen!

  SvaraRadera
 5. Vilket trassel det kan bli tills man lärt sig att planera alla resorna...
  Ha det bra!
  Kram Kakan

  SvaraRadera