måndag 27 november 2017

Moderna julgranskulor med spets


I ett tidigare inlägg visade jag mina platta julgranskulor med de traditionella julfärgerna rött och grönt, se inlägget Platta julgranskulor. De traditionella julgranskulorna gick snabbt in på 10 i topp siffrorna på statistik mätaren och klättrar uppåt för varje dag. Undrar hur det kommer att gå för dagens inlägg? Själv blev jag så nöjd med mina platta julgranskulor så jag spann vidare på temat. Jag tycker att de traditionella färgerna skall dominera julens dekorationer. Men samtidigt tycker jag det är lite spännande med inslag av andra färger som till exempel svart.


Jag gjorde även dessa kulor av CD skivor som jag skulle kassera. Klistrade på struktur tapet med limpistolen. Och avslutade med att måla dem svarta med Plus color som du kan köpa i PysselQvinnans pysselbutik.


Istället för kantbanden som jag hade på de traditionella julgranskulorna använde jag lådan med spets.
Spetsen klistrade jag också fast med limpistolen. Jag ville ha silver pärlor på kulorna mellan spetsen. 
Men hittade ingen så istället använde jag ugnsfolie som jag rev i mindre bitar och formade till små kulor    som jag klistrade på.


Jag använde också ischoklad formarna av metall. Men valde här den silver färgade. Jag började med att försöka sätta fast formarna som dem var istället för att göra dem platta. Jag följde här ett tips som jag fick från en läsare på de traditionella julgranskulorna. Jag kan berätta att det fungerade inte. För formen satt inte tillräckligt fast för att kunna bära skivan med garnet som är fast satt i formen med hjälp av två hål i botten. jag använde ett blå garn tråd för upp hängning.

1 kommentar:

  1. God Jul Susanne till dej och de dina!! Ser fram emot nya inlägg under året som kommer! Fina platta kulor igen!

    SvaraRadera